Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Rychlý hruškový koláč

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Rychlý hruškový koláč

    těsto:
    zakys. smetana 1 kelímek
    mouka polohr. 2 kelímky
    cukr moučka 3/4 kelímku
    Hera rozpuštěná 1/2 kelímku
    vanilk.cukr 1 ks
    vejce 1 ks
    pr.do.peč. 1/2 sáčku
    Ze všech surovin vymícháme těsto, které rozetřeme na vymazaný a moukou
    vysypaný vyšší plech nebo do velké remosky.
    Při okrajích těsto trošku zvedněte, hrušky pouští hodně šťávy.

    Náplně:
    tvaroh (zelený) 250 g
    rozpuštěné máslo 125 g
    med 1-2 pol.lž.
    nastr. kůra z 1/2 citronu
    Promícháme a rozetřeme na těsto.

    6-7 hrušek
    cukr krup. 2 pol.lž.
    skořice ml. 1 káv.lž.
    Oloupané a na 6-8 dílků nakrájené hrušky zbavené jadřinců naklademe na
    tvarohovou vrstvu a posypeme cukrem se skořicí.

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě (remosce) cca 30 minut.
    Attached Files
    Last edited by Alena Jankova; 24.10.2009, 17:28.
    Alena J

  • #2
    Jéje,jéje, to je paráda, tak tohle si tisknu, dala bych si ho ho hned ted.
    ahojky, díky za recept-
    Iris

    Comment


    • #3
      Potvrzuji,že je to mňamózní koláč.Dělala jsem na menší plech 38x24.Nejlepší je ten den,co je upečený.Aspoň pro mne.Alenko,díky ze receptík.
      Janah

      Comment


      • #4
        Ještě bych chtěla přidat pro začínající kuchařinky,že se to těsto dá dobře rozetřít nožem nebo kartou namočenou ve studené vodě.
        Janah

        Comment

        Pracuji...
        X