Poleva:
mléčná čokoláda 1 ks
čokoláda na vaření 1 ks
máslo
tatranka l ks
Těsto:
prášek do pečiva 1 ks
mléko 300 ml
polohrubá mouka 35 dkg
cukr krupice 20 dkg
vejce 4 ks
hera 1 ks
rum 5 lžic
tatranka 3 ks
Heru, cukr a žloutky vyšleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, 3 nastrouhané tatranky, mléko, rum a nakonec tuhý sníh z bílků.
Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Upečenou buchtu necháme vychladnout.
Polejeme polevou. Čokolády rozpustíme s kouskem másla ve vodní lázni.
Polevou potřeme upečenou vychladlou buchtu a posypeme nastrouhanou tatrankou.
mléčná čokoláda 1 ks
čokoláda na vaření 1 ks
máslo
tatranka l ks
Těsto:
prášek do pečiva 1 ks
mléko 300 ml
polohrubá mouka 35 dkg
cukr krupice 20 dkg
vejce 4 ks
hera 1 ks
rum 5 lžic
tatranka 3 ks
Heru, cukr a žloutky vyšleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, 3 nastrouhané tatranky, mléko, rum a nakonec tuhý sníh z bílků.
Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Upečenou buchtu necháme vychladnout.
Polejeme polevou. Čokolády rozpustíme s kouskem másla ve vodní lázni.
Polevou potřeme upečenou vychladlou buchtu a posypeme nastrouhanou tatrankou.
Comment