Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Tatranková buchta

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Tatranková buchta

    Poleva:
    mléčná čokoláda 1 ks
    čokoláda na vaření 1 ks
    máslo
    tatranka l ks

    Těsto:
    prášek do pečiva 1 ks
    mléko 300 ml
    polohrubá mouka 35 dkg
    cukr krupice 20 dkg
    vejce 4 ks
    hera 1 ks
    rum 5 lžic
    tatranka 3 ks


    Heru, cukr a žloutky vyšleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, 3 nastrouhané tatranky, mléko, rum a nakonec tuhý sníh z bílků.
    Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Upečenou buchtu necháme vychladnout.
    Polejeme polevou. Čokolády rozpustíme s kouskem másla ve vodní lázni.
    Polevou potřeme upečenou vychladlou buchtu a posypeme nastrouhanou tatrankou.



    Last edited by MaruškaC; 03.08.2009, 22:02.
    Maruš

  • #2
    Maruško,díky za receptík,jsem slepá,on je tady!!!
    LENKA

    Comment


    • #3
      Maruško,prosím tě,jakou gramáž mají mít ty čokolády?100g nebo větší???Díky
      LENKA

      Comment


      • #4
        Já kupuji ty 100 g. To stačí,když jsou 2, mléčná s tou hořkou. Másla dávám od oka, asi 2 lžíce.
        Last edited by MaruškaC; 03.08.2009, 21:43.
        Maruš

        Comment


        • #5
          Díky moc!!!
          LENKA

          Comment


          • #6
            Maruško já dávala jedné známé tu tatrankovou bábovku a ona říkala, že to zná ze tří tatranek,tak asi to je tento recept.Tak to zase vyzkouším na plech. Já dělám polevu jedině jednu 100g čokoládu na vaření rozpustím asi se 3 lžícema oleje a když je rozpuštěná zamíchám kelímek zakysané smetany.To je bašta.Neteř zase nalije jednu šlehačku.Je jí hodně a krásně se rozmaže a nelije se.Když něco dělám na řezy na plech tak to poleju touto polevou.Na dort dělám klasiku bez zakysanky.
            Maruško dej ten obrázek i sem pod recept,díky.

            Comment


            • #7
              Jaruško, slyšela jsem to s tou zakysankou, tak když je to dobré, hned příště vyzkouším. Tu fotku jsem tam dala, snad je to dobře.
              Maruš

              Comment


              • #8
                Fajn.Maruško ono když je to i s obrázkem,víc to poví. Já když to nemám,tak to dávám i později až to upeču k receptu,je to takové lepší.Opravdu tu polevu vyzkoušej,je výborná.

                Comment


                • #9
                  Tak jsem dneska dělala znovu tu tatrankovou buchtu, když přijede Ketka na kávu. Dala jsem tu polevu se zakysankou a nemá to chybu.
                  Maruš

                  Comment


                  • #10
                    Jaruš,Maruš-už si píšu tu polevu ze zakysanky,moc díky!Už se na tu tatrankovou těším!
                    LENKA

                    Comment


                    • #11
                      Tak dnes v Penny musím koupit zakysanku a tatranky nebo horalky a upeču, musím se donutit, abych zase nekoupila hotovou čoko roládu ! Fakt jste mě nalákaly !

                      Pa.
                      anina s.

                      Comment


                      • #12
                        Do těsta dávám čokotatranky, ale včera jsem neměla, jenom arašídové a ještě nějaký kakaový řez (čoko mi snědl syn), tak jsem to všechno namíchala a bylo to. Ještě jsem si říkala, že by bylo dobré nasekat nebo namlít do toho vlašské ořechy. Jestli by to ale už nebyla přež.....nost.
                        Maruš

                        Comment


                        • #13
                          Marusko C.dělala jsem tu buchtu je výborná,ted jsem četla tu tvoji Nescafe ta může být taky dobrá

                          Comment


                          • #14
                            [QUOTE=Jaruš;38319] Já dělám polevu jedině jednu 100g čokoládu na vaření rozpustím asi se 3 lžícema oleje a když je rozpuštěná zamíchám kelímek zakysané smetany.To je bašta.
                            Neteř zase nalije jednu šlehačku.
                            Je jí hodně a krásně se rozmaže a nelije se.



                            Click image for larger version

Name:	tatranková buchta.jpg
Views:	1
Size:	118.4 KB
ID:	144152


                            Na polevu jsem použila "nutelu" v kelímku z Teska a tekutou šlehačku dle tipu
                            od Jaruš na neteř (jinak dělám se zakyskou).
                            Dala jsem rumovou a mandlovou tresť (rum došel).
                            Velká dobrota, pekla jsem ji poprvé, a tak dlouho jsem se na ni chystala...
                            Last edited by janina s.; 17.09.2012, 01:31.
                            anina s.

                            Comment

                            Pracuji...
                            X