Drobenka
cukr krupice
1 díl
polohrubá mouka
1 díl
máslo
1 díl
Těsto:
bílý jogurt
1,5 kelímku
prášek do pečiva
1/2 balíčku
vejce
1 ks
polohrubá mouka
1 hrnek
cukr krupice
1/2 hrnku
Vše smícháme dohromady.
Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a posypeme ovocem. Můžeme použít rybíz, borůvky, maliny nebo jiné ovoce. Z másla, polohrubé mouky a cukru vypracujeme drobenku, kterou celý koláč posypeme.
Jogurtový koláč s rybízem a drobenkou dáme do předehřáté trouby na 150 °C a pečeme pozvolna, dokud není koláč zlatavý. Zhruba 45 minut.
Upečený jogurtový koláč necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.
Comment