Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Rybízový jogurtový koláč

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Rybízový jogurtový koláč


    Drobenka

    cukr krupice
    1 díl
    polohrubá mouka
    1 díl
    máslo
    1 díl

    Těsto:

    bílý jogurt
    1,5 kelímku
    prášek do pečiva
    1/2 balíčku
    vejce
    1 ks
    polohrubá mouka
    1 hrnek
    cukr krupice
    1/2 hrnku


    Vše smícháme dohromady.
    Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a posypeme ovocem. Můžeme použít rybíz, borůvky, maliny nebo jiné ovoce. Z másla, polohrubé mouky a cukru vypracujeme drobenku, kterou celý koláč posypeme.
    Jogurtový koláč s rybízem a drobenkou dáme do předehřáté trouby na 150 °C a pečeme pozvolna, dokud není koláč zlatavý. Zhruba 45 minut.
    Upečený jogurtový koláč necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.
    Maruš

  • #2
    Je výborný, taky ho dělám, když není po ruce jogurt, dám kysanou smetanu, nebo šlehačku, ale jogurták je jogurták
    Iris

    Comment


    • #3
      Maruško, prosím jak velký má být ten kelímek od jogurtu? děkuji

      Comment


      • #4
        Klasická velikost bílého jogurtu. 150 gramů.
        Maruš

        Comment

        Pracuji...
        X