Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Bratislavské rohlíčky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Bratislavské rohlíčky

    Bratislavské rohlíčky400g hl mouky,1 hera,1 zakysaná smetana(25 dkg),1 vejce na potření,moučkový cukr smíchaný s vanilkovým cukrem, (tvarohová,maková,ořechová...náplň)
    Mouku,heru a zakysanou smetanu vypracujeme a rozdělíme na 6 bochánků,přikryjeme folií a necháme je alespoň 2 hodiny v lednici odpočívat.
    Poté vyválíme z každého bochánku kruh a rádýlkem rozdělíme na 8 trojúhelníčků.Na širší stranu dílku naneseme lžičkou nádivku a rolujeme do tvaru rohlíčku,dáme na plech vyloženým pečícím papírem. Potřeme vajíčkem a pečeme asi 30 minut při 200°C.Upečené a ještě horké rohlíčky obalíme v moučkovém a vanil.cukru.

  • #2
    Re: Bratislavské rohlíčky

    Taky mám nějaké rohlíčky s nádivkou, ale bez zakysanky a tak to ráda zkusím Ivana
    Ivana M

    Comment


    • #3
      Re: Bratislavské rohlíčky

      To budu moc ráda U nás se po nich jen zapráší.Hezký den přeje Jitka

      Comment


      • #4
        Já je dělám a jsou výborné
        LIDUŠ

        Comment


        • #5
          Jsou výborné, moc doporučuji !!!! Přidám svůj recept na ořechovou nádivku : ořechy namelu, smíchám s kakaem a krupicovým cukrem, citronovou kůrou, nebo tročkou štávy, zamíchám a přidám vodu, aby byla hmota hustá a vláčná. Toď vše... žádné vaření...

          Click image for larger version

Name:	P9020171.jpg
Views:	1
Size:	56.9 KB
ID:	143377
          Last edited by iris; 02.09.2011, 22:56.
          Iris

          Comment

          Pracuji...
          X