Bratislavské rohlíčky400g hl mouky,1 hera,1 zakysaná smetana(25 dkg),1 vejce na potření,moučkový cukr smíchaný s vanilkovým cukrem, (tvarohová,maková,ořechová...náplň)
Mouku,heru a zakysanou smetanu vypracujeme a rozdělíme na 6 bochánků,přikryjeme folií a necháme je alespoň 2 hodiny v lednici odpočívat.
Poté vyválíme z každého bochánku kruh a rádýlkem rozdělíme na 8 trojúhelníčků.Na širší stranu dílku naneseme lžičkou nádivku a rolujeme do tvaru rohlíčku,dáme na plech vyloženým pečícím papírem. Potřeme vajíčkem a pečeme asi 30 minut při 200°C.Upečené a ještě horké rohlíčky obalíme v moučkovém a vanil.cukru.
Mouku,heru a zakysanou smetanu vypracujeme a rozdělíme na 6 bochánků,přikryjeme folií a necháme je alespoň 2 hodiny v lednici odpočívat.
Poté vyválíme z každého bochánku kruh a rádýlkem rozdělíme na 8 trojúhelníčků.Na širší stranu dílku naneseme lžičkou nádivku a rolujeme do tvaru rohlíčku,dáme na plech vyloženým pečícím papírem. Potřeme vajíčkem a pečeme asi 30 minut při 200°C.Upečené a ještě horké rohlíčky obalíme v moučkovém a vanil.cukru.
Comment