Ingredience:
1 hrnek polohrubé mouky
3/4 hrnku ovesných vloček
1/4 hrnku medu
1/4 hrnku cukru (doporučuje se přírodní-hnědý)
----neměla jsem,dala jsem bílý cukr
100g másla
1vejce
1/2 lžičky sody
1/4 lžičky pr.do peč.
špetka soli
1/2 lžičky vanilkové esence
1vanilkový cukr
1/2-3/4 hrnku čoklády na vaření(nakrájené na kousky)
1-1 a 1/2lžičky kakaa -nemusí být
*mohou se přidat do těsta kousky ořechů nebo třeba kokos,rozinky namoč. v rumu)
Do mísy si dáme všechny suché ingredience:mouku,cukry,sodu,prdopeč,sůl,vločky,kd o má rád tak kakao a čokoládu na kousky(mohou se přidat i ořechy nebo kokos-podle chuti).Přidáme vejce,med,esenci,změklé máslo a důkladně propracujeme.Necháme v lednici chvíli uležet.Pak tvoříme malé kuličky a klademe je na vymaštěný plech nebo jen peč.papír. Kuličky neuplácáváme-při pečení se roztečou.Z toho důvodu je klademe více od sebe asi 4-5cm.Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C přibližně 12minut.Po upečení jsou kraje křupavé a prostředek měkký,ale po důkladném vychladnutí ztvrdnou do křupava.
1 hrnek polohrubé mouky
3/4 hrnku ovesných vloček
1/4 hrnku medu
1/4 hrnku cukru (doporučuje se přírodní-hnědý)
----neměla jsem,dala jsem bílý cukr
100g másla
1vejce
1/2 lžičky sody
1/4 lžičky pr.do peč.
špetka soli
1/2 lžičky vanilkové esence
1vanilkový cukr
1/2-3/4 hrnku čoklády na vaření(nakrájené na kousky)
1-1 a 1/2lžičky kakaa -nemusí být
*mohou se přidat do těsta kousky ořechů nebo třeba kokos,rozinky namoč. v rumu)
Do mísy si dáme všechny suché ingredience:mouku,cukry,sodu,prdopeč,sůl,vločky,kd o má rád tak kakao a čokoládu na kousky(mohou se přidat i ořechy nebo kokos-podle chuti).Přidáme vejce,med,esenci,změklé máslo a důkladně propracujeme.Necháme v lednici chvíli uležet.Pak tvoříme malé kuličky a klademe je na vymaštěný plech nebo jen peč.papír. Kuličky neuplácáváme-při pečení se roztečou.Z toho důvodu je klademe více od sebe asi 4-5cm.Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C přibližně 12minut.Po upečení jsou kraje křupavé a prostředek měkký,ale po důkladném vychladnutí ztvrdnou do křupava.
Comment