Oznámení

Collapse
No announcement yet.

HRK HRK krém - různé příchutě

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • HRK HRK krém - různé příchutě

    Rychlý a lehký krém do dezertů, který už asi většina z nás vyzkoušela, a bude fajn, když budou jeho obměny k přečtení na jednom místě. Prosím kuchařinky, dopište své vyzkoušené obměny


    Mandarinkový
    • 2 malé plechovky mandarinek, jedna po 175 gr.
    • 2 šlehačky - nejméně 30%, jeden kelímek je po 200gr to je 200ml ( tučnost je důležitá pro ztuhnutí krému, když je bez ztužovače)
    • 2 vanilkové pudinky od Oetkera značky Creme Olé je na nich napsáno bez vaření
    Vše vlijeme do uzavíratelné nádoby, uzavřeme a ručně s nádobou důrazně párkrát zatřepeme – zahrkáme( od toho je název) a máme hotovo.


    Pařížský s čerstvými jahodami
    • 2 pařížské šlehačky - nejméně 30%, jeden kelímek je po 200gr to je 200ml ( tučnost je důležitá pro ztuhnutí krému, když je bez ztužovače) používám zn. Kunín, šlehačka má fakt dobrou čokoládovou chuť
    • 2 čokoládové pudinky od Oetkera značky Creme Olé je na nich napsáno bez vaření ( můžou se dát i vanilkové, nijak to neovlivní čokoládovou chuť krému)
    • doplníme 300 ml bílé šlehačky ( mně přišlo, že je to lepší než dolévat pařížskou šlehačkou – chuť se zjemnila) , osobně dávám přidané šlehačky jen 250 ml, neboť čerstvé jahody ještě trochu pustí šťávu, tak aby krém netekl.
    • drobně nakrájené čerstvé jahody v množství dle chuti a přiměřeně ke krémovému základu
    Vše ( bez čerstvých jahod) vlijeme do uzavíratelné nádoby, uzavřeme a ručně s nádobou důrazně párkrát zatřepeme – zahrkáme( od toho je název) . Pak přimícháme pokrájené čerstvé jahody a máme hotovo.
    ZDENY
    Last edited by ZDENY; 16.04.2011, 22:46.
    ZDENY

  • #2
    Zdeny, na to se taky chystám a jsem ráda, že je to tu přesně popsané. V některých případech se opravdu v množství řídím receptem, a když mi ségra popisovala, jak dělá např. s pudinkem a šťávou "no to poznáš, doliješ, dosypeš apod." tak jsem kývala hlavou a nikdy to nebudu jen tak zkoušet.
    Tak dík za kolonku.
    anina s.

    Comment


    • #3
      Zdeny já dávám 250 ml šlehačky a dělám to normálně ručním elektrickým šlehačem.A když dělám hnědý krém,tak jen z hnědého pudinku a bílé šlehačky.Myslíš,že ta Pařížská šlehačka je v tom jiná????Asi to vyzkouším,abych porovnala chutě.
      Ovoce čerstvé i kompotované krájím až na krém.Pokud chci mít třeba jahodový a mám v tom i sirup,tak potom vše dohromady a je to jahodové barvy.
      Dá se s tímto krémem všelijak kombinovat.Těším se jestli bude ten karamelový,musím se dívat,když tak dejte vědět,kdyby někde byl objeven.

      Comment


      • #4
        Užásný krém !...a to jsem ho našla na tomto webu...mooooc nám všem chutná,je lehký a mňamozní.Dělám ho z jedné šlehačky na šlehání,1x Olé a jakýkoliv kompot - množství si zvažim tak,aby ovoce ze šťávou mělo 300 ml.Šlehám ručním šlehačem šlehačku,šťávu a pudink.Ovoce přidám do vyšlehaného krému (jahody rozmačkám vidličkou,mandarinky jako Jaruška nakrájím na kousky,zatím z jiného kompotu jsem nedělala,ale to je otázka času,kdy zkusím broskve).Teď jsem ho dělala 2x za sebou na moučník z jahodami a žele.Zdá se mi,že z 1 šlehajdy to stačí (ne,že by jsme nezožrali ze dvou,ale co kalorie,že?) moučník není suchý,krém v něm dělá klouzavou dráhu,ale krásně vyniknou v chuti čerstvé jahody.
        A taký se mi tento krém zamlouvá v tom,že když na mně přijde půlnoční pečení,můžu ho udělat bezhlučně v zavařovací sklenici.
        BEA

        Comment

        Pracuji...
        X