Rychlý a lehký krém do dezertů, který už asi většina z nás vyzkoušela, a bude fajn, když budou jeho obměny k přečtení na jednom místě. Prosím kuchařinky, dopište své vyzkoušené obměny
Mandarinkový
Pařížský s čerstvými jahodami
ZDENY
Mandarinkový
- 2 malé plechovky mandarinek, jedna po 175 gr.
- 2 šlehačky - nejméně 30%, jeden kelímek je po 200gr to je 200ml ( tučnost je důležitá pro ztuhnutí krému, když je bez ztužovače)
- 2 vanilkové pudinky od Oetkera značky Creme Olé je na nich napsáno bez vaření
Pařížský s čerstvými jahodami
- 2 pařížské šlehačky - nejméně 30%, jeden kelímek je po 200gr to je 200ml ( tučnost je důležitá pro ztuhnutí krému, když je bez ztužovače) používám zn. Kunín, šlehačka má fakt dobrou čokoládovou chuť
- 2 čokoládové pudinky od Oetkera značky Creme Olé je na nich napsáno bez vaření ( můžou se dát i vanilkové, nijak to neovlivní čokoládovou chuť krému)
- doplníme 300 ml bílé šlehačky ( mně přišlo, že je to lepší než dolévat pařížskou šlehačkou – chuť se zjemnila) , osobně dávám přidané šlehačky jen 250 ml, neboť čerstvé jahody ještě trochu pustí šťávu, tak aby krém netekl.
- drobně nakrájené čerstvé jahody v množství dle chuti a přiměřeně ke krémovému základu
ZDENY
Comment