Rohlíky nebo housky cca 5 ks....3 vejce, máslo cca 50 ml, vlažné mléko cca 100 ml, sůl, petrželka, cibulka, nejlépe jarní, hrubá mouka asi 30 gr.
Pečivo, den staré, nakrájíme na kostičky a ještě necháme proschnout, na másle osmažíme cibulku a po vypnutí přidáme petrželku. Osolíme.
Žloutky rozšleháme , zalejeme mlékem a orestovanou cibulkou i s máslem, zaprášíme moukou, té je fakt jen malinko....
Promícháme a nakonec přidáme sníh z bílků. Necháme cca 15 min. odpočinout.
Na folii naneseme hmotu a zavineme, musíme hodně utahovat a konce stáčet jako u bonbonu. V ruce ještě několikrát otočíme držíce za stočené konce. Kusem folie ještě zajistíme stočené cancoury.
Vaříme pozvolna asi 25 min.
Pečivo, den staré, nakrájíme na kostičky a ještě necháme proschnout, na másle osmažíme cibulku a po vypnutí přidáme petrželku. Osolíme.
Žloutky rozšleháme , zalejeme mlékem a orestovanou cibulkou i s máslem, zaprášíme moukou, té je fakt jen malinko....
Na folii naneseme hmotu a zavineme, musíme hodně utahovat a konce stáčet jako u bonbonu. V ruce ještě několikrát otočíme držíce za stočené konce. Kusem folie ještě zajistíme stočené cancoury.
Vaříme pozvolna asi 25 min.
Comment