Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Karlovarský knedlík II.
Collapse
X
-
Ahoj Irisku, nebyl to Radek Kašpárek? Jestli uz toho tenisu nemas moc v hlave??? Ale nevim, mozna se pletu...
Leave a comment:
-
Knedliky urcite vyborne. Pouzit alufolii nebo tu prusvitnou frischhaltefolii?
Leave a comment:
-
Marie, chce to čerstvou petrželku,to je pak lepší, já ji neměla a sušená se tam ztratila. Mě vyhovuje, že je tam jen malinko mouky a jsou takové lehké a lahodné..
Leave a comment:
-
Karlovarský knedlík II.
Rohlíky nebo housky cca 5 ks....3 vejce, máslo cca 50 ml, vlažné mléko cca 100 ml, sůl, petrželka, cibulka, nejlépe jarní, hrubá mouka asi 30 gr.
Pečivo, den staré, nakrájíme na kostičky a ještě necháme proschnout, na másle osmažíme cibulku a po vypnutí přidáme petrželku. Osolíme.
Žloutky rozšleháme , zalejeme mlékem a orestovanou cibulkou i s máslem, zaprášíme moukou, té je fakt jen malinko.... Promícháme a nakonec přidáme sníh z bílků. Necháme cca 15 min. odpočinout.
Na folii naneseme hmotu a zavineme, musíme hodně utahovat a konce stáčet jako u bonbonu. V ruce ještě několikrát otočíme držíce za stočené konce. Kusem folie ještě zajistíme stočené cancoury.
Vaříme pozvolna asi 25 min.Štítky: Žádné
Leave a comment: