Začínám jíškou, v hrnci si osmahnu hladkou mouku na oleji, udělám mírně zlatavou jíšku, přímo do ní pak vyklopím dvě konzervy rajského protlaku, dně menší, nebo jednu velkou / asi na 1,5 litru polévky/ osmahnu a zaleju studenou vodou, tu pak můžu dle potřeby dolít, podle hustoty polévky. Přivedu k varu za občasného míchání, ze začátku míchám více, aby se protlaková jíška nepřichytávala ke dnu. Osolím, přidám bobkový list , cibulku nakrájenou nadrobno a vegetu. Vařím asi 15 - 2O minut. Před koncem přidám ještě trošku cibulky nadroboučko, měla by trošku v polévce křupat. Ke konci přidám bazalku.
Ochutím cukrem a pepřem. Pro zjemnění někdy přidávám trochu smetany na šlehání, do polévky vložím uvařenou rýži, můžete jí zavařit přímo do polévky, ale je nebezpečí, že jí dáte moc a tak ji dělám zvlášt.
Do talíře na polévku nasypu strouhný sýr a podávám s opečenou bagetkou.Nebo sýr nasypu na plátky bagety a zapeču.
Ochutím cukrem a pepřem. Pro zjemnění někdy přidávám trochu smetany na šlehání, do polévky vložím uvařenou rýži, můžete jí zavařit přímo do polévky, ale je nebezpečí, že jí dáte moc a tak ji dělám zvlášt.
Do talíře na polévku nasypu strouhný sýr a podávám s opečenou bagetkou.Nebo sýr nasypu na plátky bagety a zapeču.
Comment