Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Polévka rajská s rýží

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Polévka rajská s rýží

    Click image for larger version

Name:	rajsk
Views:	1
Size:	108.3 KB
ID:	146164Začínám jíškou, v hrnci si osmahnu hladkou mouku na oleji, udělám mírně zlatavou jíšku, přímo do ní pak vyklopím dvě konzervy rajského protlaku, dně menší, nebo jednu velkou / asi na 1,5 litru polévky/ osmahnu a zaleju studenou vodou, tu pak můžu dle potřeby dolít, podle hustoty polévky. Přivedu k varu za občasného míchání, ze začátku míchám více, aby se protlaková jíška nepřichytávala ke dnu. Osolím, přidám bobkový list , cibulku nakrájenou nadrobno a vegetu. Vařím asi 15 - 2O minut. Před koncem přidám ještě trošku cibulky nadroboučko, měla by trošku v polévce křupat. Ke konci přidám bazalku.
    Ochutím cukrem a pepřem. Pro zjemnění někdy přidávám trochu smetany na šlehání, do polévky vložím uvařenou rýži, můžete jí zavařit přímo do polévky, ale je nebezpečí, že jí dáte moc a tak ji dělám zvlášt.
    Do talíře na polévku nasypu strouhný sýr a podávám s opečenou bagetkou.Nebo sýr nasypu na plátky bagety a zapeču.
    Last edited by iris; 07.11.2010, 10:59.
    Iris

  • #2
    Irisku,někdy zkus rajskou,jak jí dělám já - určo Ti zachutná.Nejčastěji jí dělám,když mi zbude kuřecí (hovězí) vývar.Jeden den mám čirý vývar z nudlemi a druhý den si z něj udělám rajskou.V hrnku rozmíchám rajský protlak se smetanou (může být smetana na vaření) a vylijí to do vroucího vývaru.Zamíchám a hotovo-už se dál nevaří.Kdybys tomu nedůvěřovala,ale byla zvědavá na chuť - dej si vrchovatou lžičku protlaku a trochu smetany do talíře,pořádně rozmíchej a budeš mít vzorek... Milují tuto polévku už od dětství...
    BEA

    Comment

    Pracuji...
    X