1 ½ l vody
2 kostičky droždí
hrst ovesných vloček
plátek másla
2 lžíce kvalitního oleje
zelenina podle chuti
sůl, pepř
podle vlastní chuti masox, vegetu apod., ale není třeba.
Na másle osmažíme zeleninu. Na lžíci oleje osmažíme vločky do zlata.
Na další lžíci oleje upražíme droždí, také pěkně do zlata.
Droždí zalijeme horkou vodou, přidáme zeleninu, osolíme a povaříme. Ke konci přidáme vločky.
Dochutíme.
Někdy přidám při smažení zeleniny trochu sypké papriky, nebo kari. Dobrá je i s větším množstvím česneku
2 kostičky droždí
hrst ovesných vloček
plátek másla
2 lžíce kvalitního oleje
zelenina podle chuti
sůl, pepř
podle vlastní chuti masox, vegetu apod., ale není třeba.
Na másle osmažíme zeleninu. Na lžíci oleje osmažíme vločky do zlata.
Na další lžíci oleje upražíme droždí, také pěkně do zlata.
Droždí zalijeme horkou vodou, přidáme zeleninu, osolíme a povaříme. Ke konci přidáme vločky.
Dochutíme.
Někdy přidám při smažení zeleniny trochu sypké papriky, nebo kari. Dobrá je i s větším množstvím česneku
Comment