moc dobrá na zpracování starších rohlíků( žemlí)
Potřebujeme: 6 rohlíků ( žemlí)
2 l vývaru z masa nebo bujonové kostky
kořenovou zeleninu 2 mrkve, 1 petržel, menší kousek celeru
4 lžíce smetany
sůl, petrželka
Postup: Rohlíky (žemle) nakrájíme nebo rozsekáme na menší kousky (vůbec nemusí být na drobno). Já je někdy i jen natrhám. Zalijeme horkým vývarem. Přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu a vaříme až se rohlíky rozvaří. Polévku rozmixujeme nebo propasírujeme a zjemníme smetanou ( nemusí být). Osolíme a dozdobíme petrželkou.
Dobrou chuť.
ZDENY
Potřebujeme: 6 rohlíků ( žemlí)
2 l vývaru z masa nebo bujonové kostky
kořenovou zeleninu 2 mrkve, 1 petržel, menší kousek celeru
4 lžíce smetany
sůl, petrželka
Postup: Rohlíky (žemle) nakrájíme nebo rozsekáme na menší kousky (vůbec nemusí být na drobno). Já je někdy i jen natrhám. Zalijeme horkým vývarem. Přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu a vaříme až se rohlíky rozvaří. Polévku rozmixujeme nebo propasírujeme a zjemníme smetanou ( nemusí být). Osolíme a dozdobíme petrželkou.
Dobrou chuť.
ZDENY
Comment