Oznámení

Collapse
No announcement yet.

PANÁDLOVÁ polévka

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • PANÁDLOVÁ polévka

    moc dobrá na zpracování starších rohlíků( žemlí)
    Potřebujeme: 6 rohlíků ( žemlí)
    2 l vývaru z masa nebo bujonové kostky
    kořenovou zeleninu 2 mrkve, 1 petržel, menší kousek celeru
    4 lžíce smetany
    sůl, petrželka

    Postup: Rohlíky (žemle) nakrájíme nebo rozsekáme na menší kousky (vůbec nemusí být na drobno). Já je někdy i jen natrhám. Zalijeme horkým vývarem. Přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu a vaříme až se rohlíky rozvaří. Polévku rozmixujeme nebo propasírujeme a zjemníme smetanou ( nemusí být). Osolíme a dozdobíme petrželkou.
    Dobrou chuť.
    Click image for larger version

Name:	pan
Views:	1
Size:	143.5 KB
ID:	146293 ZDENY
    ZDENY

  • #2
    Ahoj Zdeny, někdy i podle galerky máme podobné chutě, že?
    Já jsem podobnou polívku vložila jako "rohlíkovou", protože jsem chtěla vyzkoušet, jak to chutná, ale vařila jsem ji BEZ ZELENINY, takže je jiná.
    A název je podle někoho?
    anina s.

    Comment


    • #3
      Ahoj JANI, já jsem před vložením lustrovala podle toho mého názvu, tak jsem tě neobjevila Mě s touto polévkou seznámila až tchýně, dříve jsem ji neznala. Je to zvláštní starší název panádlová - teď jsem se dívala do vyhledavače a jsou tam odkazy českého i slovenského staršího názvosloví jako rohlíková nebo i chlebová polévka......podle jména někoho to asi nebude.
      Ano, chutě máme dobré, nás jen tak s jídlem někdo neošidí, že ?
      ZDENY
      Last edited by ZDENY; 20.02.2011, 17:53.
      ZDENY

      Comment


      • #4
        Zdeny, chlebovou polívku jsem kdysi dáávno zkoušela, ale ta nám nechutnala. Asi proto, že ty rohlíky jsou jemnější.
        My se často shodneme právě v té galerce, jako bys někdy psala za mě, tak já se pak s komentářem jen připojím.
        Dík za vysvětlení názvu.
        anina s.

        Comment


        • #5
          Děkuji za dobrý tip. Rohlíky nám zůstávají pořád, to bude doma zase překvápko )

          Comment


          • #6
            Ahoj Janine, s rohlíky to znám, buď zbudou nebo nejsou A tak, co nejde do strouhanky, nebo žemlovky, je v receptech ode mne i "slaná" žemlovka, tak se dá i takto zužitkovat. Dej pak prosím vědět jestli Vám chutnala. A vývaru může být i více, podle toho, jak chceš polévku hustou. Použila jsem od Knorr 2 kostky názvu VÝVAR, přijde mi chuťově dobrý.
            ZDENY
            ZDENY

            Comment

            Pracuji...
            X