Vyzkoušela jsem z receptu pořadu Prostřeno. Je to fakt dobrota.Salát příjemně osvěží a vyrovná sladkou chuť zeleného hrášku. Červeně jsou mé poznatky.
Ingredience:
Na trošce másla (olivovém oleji) orestujeme cibuli dozlatova. Vyjmeme srdce listového salátu (čerstvý ledový dáme celý) Nakrájíme na nudličky a orestujeme s cibulí. Přisypeme hrášek a zalijeme drůbežím vývarem. Uvaříme doměkka. Lžíci hrášku si necháme na ozdobení.
Nakonec dochutíme solí a pepřem. Vše následně tyčovým mixérem rozmixujeme (ne úplně dohladka, kousky jsou zajímavější). Přilijeme smetanu (jde to i bez ní, smetanou jsem jen zdobila) a povaříme cca 2 minuty. Před servírováním oloupeme krevety, které prudce osmahneme na olivovém oleji, poklademe na hustý hráškový krém a dozdobíme lístkem máty. Krevety a máta jsou určo fajn, neměla jsem je a i bez nich chuť polévky neutrpěla. Lze ozdobit smetanou a hráškem.
ZDENY
Ingredience:
- 1 větší cibule
- listový salát použila jsem čerstvý ledový salát,který je křehký a dá se použít celý
- 500 g mraženého zeleného hrášku na celý salát dát 2 balíčky mraženého to je celkem 800 gr
- 2 krevety na osobu
- 250 ml smetany
- 500 ml drůbežího vývaru
Na trošce másla (olivovém oleji) orestujeme cibuli dozlatova. Vyjmeme srdce listového salátu (čerstvý ledový dáme celý) Nakrájíme na nudličky a orestujeme s cibulí. Přisypeme hrášek a zalijeme drůbežím vývarem. Uvaříme doměkka. Lžíci hrášku si necháme na ozdobení.
Nakonec dochutíme solí a pepřem. Vše následně tyčovým mixérem rozmixujeme (ne úplně dohladka, kousky jsou zajímavější). Přilijeme smetanu (jde to i bez ní, smetanou jsem jen zdobila) a povaříme cca 2 minuty. Před servírováním oloupeme krevety, které prudce osmahneme na olivovém oleji, poklademe na hustý hráškový krém a dozdobíme lístkem máty. Krevety a máta jsou určo fajn, neměla jsem je a i bez nich chuť polévky neutrpěla. Lze ozdobit smetanou a hráškem.
ZDENY
Comment