Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Hráškový krém s krevetami a mátou

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Hráškový krém s krevetami a mátou

    Vyzkoušela jsem z receptu pořadu Prostřeno. Je to fakt dobrota.Salát příjemně osvěží a vyrovná sladkou chuť zeleného hrášku. Červeně jsou mé poznatky.

    Ingredience:
    • 1 větší cibule
    • listový salát použila jsem čerstvý ledový salát,který je křehký a dá se použít celý
    • 500 g mraženého zeleného hrášku na celý salát dát 2 balíčky mraženého to je celkem 800 gr
    • 2 krevety na osobu
    • 250 ml smetany
    • 500 ml drůbežího vývaru
    Postup:
    Na trošce másla (olivovém oleji) orestujeme cibuli dozlatova. Vyjmeme srdce listového salátu (čerstvý ledový dáme celý) Nakrájíme na nudličky a orestujeme s cibulí. Přisypeme hrášek a zalijeme drůbežím vývarem. Uvaříme doměkka. Lžíci hrášku si necháme na ozdobení.
    Nakonec dochutíme solí a pepřem. Vše následně tyčovým mixérem rozmixujeme (ne úplně dohladka, kousky jsou zajímavější). Přilijeme smetanu (jde to i bez ní, smetanou jsem jen zdobila) a povaříme cca 2 minuty. Před servírováním oloupeme krevety, které prudce osmahneme na olivovém oleji, poklademe na hustý hráškový krém a dozdobíme lístkem máty. Krevety a máta jsou určo fajn, neměla jsem je a i bez nich chuť polévky neutrpěla. Lze ozdobit smetanou a hráškem.
    Click image for larger version

Name:	hr
Views:	1
Size:	110.7 KB
ID:	146268 ZDENY
    Last edited by ZDENY; 06.03.2011, 00:14.
    ZDENY

  • #2
    Zdeni tuto polévka tam vařila Pavla Vitásková a mě zaujat právě ten ledový salát.Místo krevetek se může dát osmažená houstička.Chci ji taky zkusit.Hrášek máme rádi v jakékoli podobě.
    MARUŠKA

    Comment


    • #3
      Maruško, vím o Pavle Vitázkové. Říkala jsem si právě, že když to vařila Brňanda, tak to otestuje taky Brňanda A ledový salát zmiňuji, že lze dát úplně celý. Udělají se orestováním fakt dobré měkkounké nudličky. Určo se dají klidně používat i do dalších zeleninových polévek. Normálně by mě to nenapadlo vyzkoušet a je to přitom moc dobrý nápad. Dej pak vědět jestli ti také chutnalo
      Ahoj. ZDENY
      ZDENY

      Comment


      • #4
        Taky jsem tento krém dělala, když jsem ho viděla v Prostřeno. Je to opravdu dobrůtka. Děti ho chtěly i na večeři i na druhý den, ale to už fakt nebyl

        Comment


        • #5
          To dobře znám, dobrý pocit, že mám uvařeno i na zítra, ahááá vlastně už uvařeno na zítra nemám.....

          ZDENY
          ZDENY

          Comment

          Pracuji...
          X