Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Zelňačka s čabajkou

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Zelňačka s čabajkou

    Click image for larger version

Name:	zelnačka s čabajkou 005.JPG
Views:	1
Size:	90.3 KB
ID:	146136Potřebuejeme : kysané zelí v sáčku, čabajku,,nebo podobnou paprikovou klobásu, cibuli, brambory,česnek, kmín, libeček, bobkový list, nové koření,petrželku, pepř,sůl, cukr, čevenou mletou papriku,a olej a hl. mouku na jíšku.

    Na cibuli osmahneme nakrájené klobásky, i více druhů / s paprikou, masové, čabajku atd/
    přihodíme česnek na plátky, osmažíme, přidáme kyselé zelí,zalejeme horkou vodou nebo vývarem. já používám extra silný bujon Magi a nestydím se ! Přidám nové koření a bobkový list, sůl, vařím.

    Mezitím si udělám jíšku a přimíchám červenou mletou papriku, nechám vychladnout. Taky si uvařím brambory na kostičky se solí, kmínem a libečkem.Zvlášť.

    Až je zelí měkké, přimíchám studenou jíšku a zekvedlám do polévky, povařím,přidám chili,libeček, propasírovaný česnek, cukr, dochutím vodou z kysaného zelí, uvařené brambory. Kysanou smetanu dávám až do talíře.
    Last edited by iris; 08.10.2010, 16:02.
    Iris

  • #2
    Iris je moc pěkná-dělám jen bílou,ale tu¨hle musím taky vyzkoušet-moc pěkná!!!!
    LENKA

    Comment


    • #3
      Iris i Lenko, dělávám podobnou, dle toho, co je v lednici.
      Ta osmahnutá klobáska má totiž úplně jinou chuť než vařená. A zakyska na talíři, to je moje.
      anina s.

      Comment


      • #4
        Zelňačku miluju,ale u nás ji jím jen já.Dělám jako Iris,ale....dám vařit uzené kolínko,nemusí být velké,a tím vývarem zaleju to zelí.Když je polévka hotová,přidám do ní obrané koleno.Někdy přidám hrstičku hub,no a potom nemám být tlustá !
        Marunka

        Comment


        • #5
          Marunko, já vlastně dělám tři varianty, uzený základ, jako ty, tomu říkám vydatná zelňačka, pak tuhle variantu, no a pak kombinace obojího s přidáním kořenové zeleniny, ten vývar je super , pak už ale nedávám masox. Ještě chci vyzkoušet tu bílou od Lenky, jenže despotkovi by ta paprika asi chyběla. Tak to pořád oddaluju
          Iris

          Comment


          • #6
            Iris dělám přesně jako ty, přidávám tak 4-5 druhů klobásek + uzený základ. Je pak opravdu dost vydatná. Dělám vždycky do velkého hrnce 6l a nikdy nezbyde na druhý den. Jen se po ní zapráší. Druhé jídlo už proto ani nedělám. Tuhle polévku můžeme 7 dní v týdnu. Musím vždycky hlásit dopředu, kdy jí budu dělat a děti se mi na ní slítnou jak kobylky. Někdy mám dojem, že jí dělám asi málo, když nezbývá ani na druhý den. Ale bojím se, že by stejně nezbyla.
            Věruše

            Comment


            • #7
              IRIS ta nemá chybu,už jsem se rozhodla na Silvouše bude ta tvoje,mňam.
              MARUŠKA

              Comment

              Pracuji...
              X