Kysané zelí uvaříme do měka s novýmn kořením,celým pepřem,knínem,bobk.listem.Nakrájím na malé kostičky brambory a uvařím je zvlášť /kdo má rád mrkve-dá mrkev/trošku vegety až je měké přidám do zelí a ještě nakrájené uzené maso nebo klobásku a zahustím moukou rozkvedlanou v mléce a přidám šlehačku dochutím solí pepřem a přidám petrželku s libečkem.Tak ji máme všichni rádi a dělávala nám to takhle mamka a ještě přidám trošku cukru!!!!
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Zelňačka na bílo
Collapse
X
-
Ahoj Leni, nať mě napadla.
Tak jsi mě navnadila a já ji teď dovařila a trochu si dala, i když je to asi jako s gulášem, je jich více "druhů".
Já dala vařit zelí, k tomu brambory ( ta chemie, vařily se déle ), drcený kmín, sušený česnek, kostka bujónu, vegeta, sůl, cukr, na pánev s trochou oleje jsem nakrájela pastýřskou slaninu ( slanina obalená v pálivé mleté paprice ), cibulku a Javořické párky, osmahla, přisypala sladkou papriku a hladkou mouku, polívku tím zahustila a přidala trochu Selského jogurtu.
A pak jsem jen mlaskala, pardon...anina s.
Comment
Comment