Jednoduchý boršč z Podkrkonoší
1 sklenice kysaného zelí ,1 velká mrkev ,1 velká petržel, kousek celeru, 750g až 1000g vepřového bůčku od pupku nebo plecka, 1 malý kečup ,sůl ,celý pepř ,nové koření, bobkový list ,zakysaná smetana
Zelí propláchneme a pokrájíme na menší kousky a dáme do hrnce s vodou. Maso nakrájíme na malé kostky a zrovna tak i zeleninu. Přidáme koření a zalijeme kečupem a necháme vařit do měkka. Když je maso i zelenina měkká, osolíme. Na talíř dáme porci boršče a přidáme lžičku smetany. Toto množství je asi na 5 litrů polévky.
Už se nazahušťuje, je dost masa a zeleniny.
1 sklenice kysaného zelí ,1 velká mrkev ,1 velká petržel, kousek celeru, 750g až 1000g vepřového bůčku od pupku nebo plecka, 1 malý kečup ,sůl ,celý pepř ,nové koření, bobkový list ,zakysaná smetana
Zelí propláchneme a pokrájíme na menší kousky a dáme do hrnce s vodou. Maso nakrájíme na malé kostky a zrovna tak i zeleninu. Přidáme koření a zalijeme kečupem a necháme vařit do měkka. Když je maso i zelenina měkká, osolíme. Na talíř dáme porci boršče a přidáme lžičku smetany. Toto množství je asi na 5 litrů polévky.
Už se nazahušťuje, je dost masa a zeleniny.
Comment