Uděláme masový vývar z vepřového žebírka (s kouskem masa) nebo kolene, nového koření, pepře, bobkového listu a soli. (Já přidala ještě kousek morkové hovězí kosti). Přecedíme a do vývaru přidáme brambory, po chvíli přidáme červenou řepu (dala jsem sterilovanou). Nastrouháme zelí,které osmahneme na pánvi a přidáme do polévky, pak postupně smažíme a přidáváme do polévky- nakrájenou cibulku, mrkev, petržel, kapii, rajčata. (já jsem tentokrát dala i kousek domácí klobásky z divočiny). Nakonec do polévky dáme rajský protlak a obrané maso ze žeber. Chvíli povaříme a dle chuti přidáme cukr, sůl, ocet, pepř. Příště můžeme pro změnu přidat fazole v tomatě, česnek.
Můžeme si taky připravit polotovat ze zeleniny dopředu:
2 kg červené řepy - nastrouhat
1 kg mrkve - nastrouhat
0,5 kg petržele - nastrouhat
1 kg zelí - nastrouhat
1 kg kapie - nakrájet
1 kg cibule - nakrájet
1 kg rajčat - nakrájet
Každé osmažíme zvlášť. Rajčata propasírujeme. Smícháme,dochutíme solí, pepřem, cukrem a octem. Teplé dáme do sklenic a zavaříme.
Pak už stačí do vývaru dát bramborypo 10 minutách přidat zavařenou sklenici a ještě chvíli povařit aby bylo vše měkké.
Můžeme si taky připravit polotovat ze zeleniny dopředu:
2 kg červené řepy - nastrouhat
1 kg mrkve - nastrouhat
0,5 kg petržele - nastrouhat
1 kg zelí - nastrouhat
1 kg kapie - nakrájet
1 kg cibule - nakrájet
1 kg rajčat - nakrájet
Každé osmažíme zvlášť. Rajčata propasírujeme. Smícháme,dochutíme solí, pepřem, cukrem a octem. Teplé dáme do sklenic a zavaříme.
Pak už stačí do vývaru dát bramborypo 10 minutách přidat zavařenou sklenici a ještě chvíli povařit aby bylo vše měkké.
Comment