Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Boršč od kamarádky z Ruska

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Boršč od kamarádky z Ruska

    Uděláme masový vývar z vepřového žebírka (s kouskem masa) nebo kolene, nového koření, pepře, bobkového listu a soli. (Já přidala ještě kousek morkové hovězí kosti). Přecedíme a do vývaru přidáme brambory, po chvíli přidáme červenou řepu (dala jsem sterilovanou). Nastrouháme zelí,které osmahneme na pánvi a přidáme do polévky, pak postupně smažíme a přidáváme do polévky- nakrájenou cibulku, mrkev, petržel, kapii, rajčata. (já jsem tentokrát dala i kousek domácí klobásky z divočiny). Nakonec do polévky dáme rajský protlak a obrané maso ze žeber. Chvíli povaříme a dle chuti přidáme cukr, sůl, ocet, pepř. Příště můžeme pro změnu přidat fazole v tomatě, česnek.


    Můžeme si taky připravit polotovat ze zeleniny dopředu:
    2 kg červené řepy - nastrouhat
    1 kg mrkve - nastrouhat
    0,5 kg petržele - nastrouhat
    1 kg zelí - nastrouhat
    1 kg kapie - nakrájet
    1 kg cibule - nakrájet
    1 kg rajčat - nakrájet
    Každé osmažíme zvlášť. Rajčata propasírujeme. Smícháme,dochutíme solí, pepřem, cukrem a octem. Teplé dáme do sklenic a zavaříme.

    Pak už stačí do vývaru dát bramborypo 10 minutách přidat zavařenou sklenici a ještě chvíli povařit aby bylo vše měkké.

  • #2
    Fotka......
    Attached Files

    Comment


    • #3
      Vypadá dobře, naše sousedka z Ukraj. dělá ze syrové řepy, dala mi ochutnat a taky dobrota. Naši to ale nechtějí.
      Renata

      Comment


      • #4
        Ahoj holky, hned bych si dala !
        Sice znám i mírné obměny, ale na talíři si ještě dozdobit kopečkem zakysané smetany - mňam !
        Pěkný večer !
        anina s.

        Comment

        Pracuji...
        X