Na oleji si udělám spolu s hladkou moukou jíšku. Jak začne zlátnout, nasypu do ní kmín, hodně kmínu, ale zase s rozumem. Moc kmínu jídlo zhořkne. Zaliju vodou, přidám masox nebo vývar - já kupuji v makru takové kilové plechovky z umělé hmoty, vývar hovězí, slepičí, houbový, uzený, na litr polévky stačí lžíce, max. dvě, takže dávám tento, trochu vegety a nechám povařit. Mezitím dám do hrnku dvě vajíčka, sůl, mouku a umíchám na kapánek. Přesiju přes sítko na kapánek, ještě chvilku povařím, toť vše. Je rychlá, do 15 minut na stole, levná a hlavně horká. Moje stařenka mívali na oběd kmínku a pagáče. A vždycky říkala, že kmínka je všelék. Měla pravdu, mám to vyzkoušené!!! Když je zle, dělám kmínku.
Do této polévky dám samozřejmě vývar hovězí, ale kdysi už jsem neměla, tak jsem dala zeleninový. Já je rozepsala jen jako radu pro ty, které by to v makru zahlédly, není to špatné a jsou stále po ruce. Nejsou hned pryč, jak kostky masoxu, a proti kostkám jsou levnější.
Vím, že tu kmínové polévky už jsou, ale třeba tento recept někomu též bodne. Dobrou chuť.Papa. Scarlet.
Do této polévky dám samozřejmě vývar hovězí, ale kdysi už jsem neměla, tak jsem dala zeleninový. Já je rozepsala jen jako radu pro ty, které by to v makru zahlédly, není to špatné a jsou stále po ruce. Nejsou hned pryč, jak kostky masoxu, a proti kostkám jsou levnější.
Vím, že tu kmínové polévky už jsou, ale třeba tento recept někomu též bodne. Dobrou chuť.Papa. Scarlet.
Comment