Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Kuřecí polévka

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Kuřecí polévka

Půlku, nebo celé kuře, případně kostry a k tomu křidélka, nebo stehýnko.
    Maso omyjeme a dáme do STUDENÉ vody, přidáme celou kořenovou zeleninu, petržel, mrkev, celer, případně kedlubnu, osolíme, přidáme nové koření a celé kuličky pepře, cibuli rozkrojíme na půl a dáme i se šlupkou, čím tmavější šlupka, tím bude polévka krásnější.Pokud máte červenou cibuli, je to super.
    Přivedeme k varu a pak dáme na nejmenší stupen, hrnec dáme na kraj ploténky, polévka nesmí prudce vřít, musí táhnout, skoro vám přijde, že se vůbec nevaří, ale vaří.Vaříme asi hodinu i více. podle velikosti masa.Případnou pěnu odebíráme, někdy zpočátku vaření je..a někdy dost.
    Když je maso měkké, přecedíme !!! přes nejhustější síto, které doma máte.
    Vývar znovu přivedeme k varu a pak můžete přidat podravku, petrželku, porek, nebo jarní cibulku.Do hotové polévky nakrájíme maso a zeleninu , dochutíme a nakonec přidáme nudle ZVLÁŠT uvařené. ; Jednak přímo vařené nám zakalí polévku a za druhé, v horké polévce dojdou a jsou rozvařené.
    Takže, nudle uvaříme zvlášt, v osolené vodě s kapkou oleje a pak propláchneme studenou vodou , takto je můžete dát do teplé polévky a nic se s nimi nestane.
    Kdybyste se chtěly jooo blejsknout, tak moje rada : do vývaru na másle usmažím trošku čerstvé nakrájené zeleniny, chvilku podusím a tu z toho vývaru vyhodím.Splnila úkol vývaru.
    Attached Files
    Iris

Iris,tak jo,Dělám jí v podstatě stejně,ale moje nudličky se nerozvářej ani když je uvařím v polévce a to je důvod proč nesnáším ty kupované!!! Jednou jsem je použila a zas bylo po chvíli co stály, jak hrnečku vař,no spíš kaše,naši chtěj hodně nudliček,ale to bylo i na ně moc!!! A úplně měkký,brr,humus.
    Jen pak není čirá,což bych někdy pro změnu chtěla. Uvařím tedy i ty moje někdy zvlášť.
    Mám dopečeno pro kluka- bublaninu s borůvkama,podle Lenky,je dobráuž jsem na noc koštovala a už dnes nepracuju.Tak čauky.
    Hančí

Comment

Hančí, taky dělám svoje nudličky a mám zkušenost, že se můžou vařit v polévce:
      Ty kupované jsem neměla už hodně dlouho, doma nikomu nechutnaly.
      Já vařím taky se zeleninou a kořením. Jen pak do procezeného vývaru dám novou zeleninku, nakrájenou nadrobno, aby byly vitamínky.
      HankaP

Comment

Ahoj holky, asi se budete smát, ale já právě teď vařím kuřecí polívku, no to směšné asi není, ale já stáhla kůže ze stehenních řízků a ty teprve vařím, ale netuším, co tam dám - asi klasiku - trochu másla, koření a na zahuštění vejce s trochou mouky, kluk mi zeleninu nechce jíst.
        Tak to bude " moje " kuřecí polívka...

Papa.
        anina s.

Comment

Kučecí polévku přímo miluji.
          Recepty, kuchařka

Comment

Pracuji...
          X