Půlku, nebo celé kuře, případně kostry a k tomu křidélka, nebo stehýnko.
Maso omyjeme a dáme do STUDENÉ vody, přidáme celou kořenovou zeleninu, petržel, mrkev, celer, případně kedlubnu, osolíme, přidáme nové koření a celé kuličky pepře, cibuli rozkrojíme na půl a dáme i se šlupkou, čím tmavější šlupka, tím bude polévka krásnější.Pokud máte červenou cibuli, je to super.
Přivedeme k varu a pak dáme na nejmenší stupen, hrnec dáme na kraj ploténky, polévka nesmí prudce vřít, musí táhnout, skoro vám přijde, že se vůbec nevaří, ale vaří.Vaříme asi hodinu i více. podle velikosti masa.Případnou pěnu odebíráme, někdy zpočátku vaření je..a někdy dost.
Když je maso měkké, přecedíme !!! přes nejhustější síto, které doma máte.
Vývar znovu přivedeme k varu a pak můžete přidat podravku, petrželku, porek, nebo jarní cibulku.Do hotové polévky nakrájíme maso a zeleninu , dochutíme a nakonec přidáme nudle ZVLÁŠT uvařené. ; Jednak přímo vařené nám zakalí polévku a za druhé, v horké polévce dojdou a jsou rozvařené.
Takže, nudle uvaříme zvlášt, v osolené vodě s kapkou oleje a pak propláchneme studenou vodou , takto je můžete dát do teplé polévky a nic se s nimi nestane.
Kdybyste se chtěly jooo blejsknout, tak moje rada : do vývaru na másle usmažím trošku čerstvé nakrájené zeleniny, chvilku podusím a tu z toho vývaru vyhodím.Splnila úkol vývaru.
Maso omyjeme a dáme do STUDENÉ vody, přidáme celou kořenovou zeleninu, petržel, mrkev, celer, případně kedlubnu, osolíme, přidáme nové koření a celé kuličky pepře, cibuli rozkrojíme na půl a dáme i se šlupkou, čím tmavější šlupka, tím bude polévka krásnější.Pokud máte červenou cibuli, je to super.
Přivedeme k varu a pak dáme na nejmenší stupen, hrnec dáme na kraj ploténky, polévka nesmí prudce vřít, musí táhnout, skoro vám přijde, že se vůbec nevaří, ale vaří.Vaříme asi hodinu i více. podle velikosti masa.Případnou pěnu odebíráme, někdy zpočátku vaření je..a někdy dost.
Když je maso měkké, přecedíme !!! přes nejhustější síto, které doma máte.
Vývar znovu přivedeme k varu a pak můžete přidat podravku, petrželku, porek, nebo jarní cibulku.Do hotové polévky nakrájíme maso a zeleninu , dochutíme a nakonec přidáme nudle ZVLÁŠT uvařené. ; Jednak přímo vařené nám zakalí polévku a za druhé, v horké polévce dojdou a jsou rozvařené.
Takže, nudle uvaříme zvlášt, v osolené vodě s kapkou oleje a pak propláchneme studenou vodou , takto je můžete dát do teplé polévky a nic se s nimi nestane.
Kdybyste se chtěly jooo blejsknout, tak moje rada : do vývaru na másle usmažím trošku čerstvé nakrájené zeleniny, chvilku podusím a tu z toho vývaru vyhodím.Splnila úkol vývaru.
Comment