1 větší kedlubna, sůl, pepř, 1 vejce, 3 lžíce polohrubé mouky, 3 lžíce strouhanky nebo podle potřeby, olej na smažení, strouhanka na obalení.
Kedlubnu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Podlijeme trošku vodou a necháme asi 5 minut povařit a vystydnout. Vychladnutou kedlubnu osolíme, opepříme, přidáme vejce, mouku a strouhanku, promícháme a děláme placičky, které ještě obalíme ve strouhance a dáme smažit na olej.
Hmota by neměla být moc řídká, podle potřeby přidáváme strouhanku.
Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.
Kedlubnu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Podlijeme trošku vodou a necháme asi 5 minut povařit a vystydnout. Vychladnutou kedlubnu osolíme, opepříme, přidáme vejce, mouku a strouhanku, promícháme a děláme placičky, které ještě obalíme ve strouhance a dáme smažit na olej.
Hmota by neměla být moc řídká, podle potřeby přidáváme strouhanku.
Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.
Comment