Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Fazolový salát

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Fazolový salát

    Milé kuchařinky, doufám,že při pohledu na nadpis neztratíte chuť si tento recept vyzkoušet. Ručím za úspěch i mezi lidmi,kteří zrovna luštěniny nemusí. Ovšem nesmí k nim mít vyložený odpor.
    Takže recept: Přes noc si namočíme zhruba 25 dkg bílých malých fazolí. Ráno je dáme uvařit v té samé vodě doměkka. Uvařené fazole scedíme, propláchneme a necháme vychladnout.
    Mezitím si připravíme na pánvi směs. Na lžíci sádla dáme zesklovatět cibulku, nasekaný česnek/dle chuti tak 3 stroužky/, když se ta cibulka opéká, posypuji troškou vegety, má pak takovou lepší chuť a nepálí se. Na cibuli vysypeme asi 30 dkg na kostičky nakrájeného točeného salámu, kmín, pepř, sušený česnek. Po opečení salámku přidáme asi 10 lžic pálivého kečupu, lžíci tmavé sojové omáčky a koření dle chuti. Píšu úmyslně dle chuti, protože každý má oblíbenou jinou směs koření. Je dobré kari, grilovací nebo opravdu jakékoliv.Uvaříme si 3 vejce, které nakrájíme na malé kostičky. Stejně tak 2 kyselé okurky. Do mísy vysypeme vařené fazole, přidáme vejce, okurky, můžeme přikrájet i červenou papriku pro barvičku /sterilovanou i syrovou/, dále pak přidáme směs z pánve, kterou jsem nechali vychladit. Všechno spojíme majonézou a l lžící plnotučné hořčice. Případně přisolíme. V letních měsích přidávám nakonec nakrájenou pažitku. Lze podávat s jakýmkoliv pečivem, ale i na chlebíčkové vece, obložené zeleninkou. Návštěvě bude chutnat. Recept jsem dostala od své spolupracovnice, která s ním má již dlouho úspěch.

  • #2
    Re: Fazolový salát

    Tak přesně tohle bych si teď dala!
    Dagmar

    Comment


    • #3
      Re: Fazolový salát

      Tak mám namočené fazole, půlka půjde na můj salát a druhá manželovi do polévky :P :P :P
      Kamila

      Comment


      • #4
        My máme v práci z Gastra fazolový salát v křenové majonéze a ten nemá chybu.
        Tento recept je taky fajn.
        anina s.

        Comment


        • #5
          Já zase dělám fazolový salát a používám fazole červené i bílé z plechovky,přidám na drobno nasekanou anglickou slaninu,porek,česnek,sůl,pepř,majonézu-tatarku,zamíchám a je to!
          LENKA

          Comment


          • #6
            Leni, taky prima recept, někdy vyzkouším.
            Mi tam chutná nejvíc právě ten křen.
            anina s.

            Comment

            Pracuji...
            X