Milé kuchařinky, doufám,že při pohledu na nadpis neztratíte chuť si tento recept vyzkoušet. Ručím za úspěch i mezi lidmi,kteří zrovna luštěniny nemusí. Ovšem nesmí k nim mít vyložený odpor.
Takže recept: Přes noc si namočíme zhruba 25 dkg bílých malých fazolí. Ráno je dáme uvařit v té samé vodě doměkka. Uvařené fazole scedíme, propláchneme a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme na pánvi směs. Na lžíci sádla dáme zesklovatět cibulku, nasekaný česnek/dle chuti tak 3 stroužky/, když se ta cibulka opéká, posypuji troškou vegety, má pak takovou lepší chuť a nepálí se. Na cibuli vysypeme asi 30 dkg na kostičky nakrájeného točeného salámu, kmín, pepř, sušený česnek. Po opečení salámku přidáme asi 10 lžic pálivého kečupu, lžíci tmavé sojové omáčky a koření dle chuti. Píšu úmyslně dle chuti, protože každý má oblíbenou jinou směs koření. Je dobré kari, grilovací nebo opravdu jakékoliv.Uvaříme si 3 vejce, které nakrájíme na malé kostičky. Stejně tak 2 kyselé okurky. Do mísy vysypeme vařené fazole, přidáme vejce, okurky, můžeme přikrájet i červenou papriku pro barvičku /sterilovanou i syrovou/, dále pak přidáme směs z pánve, kterou jsem nechali vychladit. Všechno spojíme majonézou a l lžící plnotučné hořčice. Případně přisolíme. V letních měsích přidávám nakonec nakrájenou pažitku. Lze podávat s jakýmkoliv pečivem, ale i na chlebíčkové vece, obložené zeleninkou. Návštěvě bude chutnat. Recept jsem dostala od své spolupracovnice, která s ním má již dlouho úspěch.
Takže recept: Přes noc si namočíme zhruba 25 dkg bílých malých fazolí. Ráno je dáme uvařit v té samé vodě doměkka. Uvařené fazole scedíme, propláchneme a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme na pánvi směs. Na lžíci sádla dáme zesklovatět cibulku, nasekaný česnek/dle chuti tak 3 stroužky/, když se ta cibulka opéká, posypuji troškou vegety, má pak takovou lepší chuť a nepálí se. Na cibuli vysypeme asi 30 dkg na kostičky nakrájeného točeného salámu, kmín, pepř, sušený česnek. Po opečení salámku přidáme asi 10 lžic pálivého kečupu, lžíci tmavé sojové omáčky a koření dle chuti. Píšu úmyslně dle chuti, protože každý má oblíbenou jinou směs koření. Je dobré kari, grilovací nebo opravdu jakékoliv.Uvaříme si 3 vejce, které nakrájíme na malé kostičky. Stejně tak 2 kyselé okurky. Do mísy vysypeme vařené fazole, přidáme vejce, okurky, můžeme přikrájet i červenou papriku pro barvičku /sterilovanou i syrovou/, dále pak přidáme směs z pánve, kterou jsem nechali vychladit. Všechno spojíme majonézou a l lžící plnotučné hořčice. Případně přisolíme. V letních měsích přidávám nakonec nakrájenou pažitku. Lze podávat s jakýmkoliv pečivem, ale i na chlebíčkové vece, obložené zeleninkou. Návštěvě bude chutnat. Recept jsem dostala od své spolupracovnice, která s ním má již dlouho úspěch.
Comment