Karamelizované cibulky
Ingredience:
cibulky (množství tolik, aby se vešly v jedné vrstvě na větší pánev)
2 bobkové listy
½ kostky masoxu
olivový olej
kousek másla
trochu vody
balzamikový ocet
sůl, pokud nestačí kostka.
Postup:
Do pánve dám rozpustit trochu oleje a kousek másla, společně s půlkou masoxu. Pak přidám cibulky a trochu je podusím; Pak přileji vodu, aby se cibulky nesmažily, ale dusily. Přikryji pokličkou. Když jsou poloměkké, přidám balzamikový ocet. Množství je vidět na fotce, protože já nic nevážila a neměřila.
Kdo nemá balzamikový ocet, může použít místo vody bílé víno a pak přidat buď med, nebo cukr a nechat vypařit a zkaramelizovat. Tentokrát jsem použila balzamikový krém, kterého jsem musela dát o něco méně, protože je dost hustý.
Já dávám kostku, protože cibulky dostanou lepší chuť, ale stačí i pouhá sůl.
Doufám, že vám stačí fotky na to, abyste měly představu o tom, jak to má vypadat.
Omlouvám se, ale líp to popsat neumím, protože to bylo všechno od oka. Musíte experimentovat trochu a ochutnávat. Hlavně ke konci hlídejte, aby se to nepřipálilo, bylo by to hořké. Brrrrr!
Manžel se dnes olizoval.
Kdo není spokojen s receptem, ať se ozve a já mu opíši recept z nějaké knížky, ale nebude vyzkoušený.
Já použila cibulky "borretane", ale je úplně jedno, jaké použijete.
Ingredience:
cibulky (množství tolik, aby se vešly v jedné vrstvě na větší pánev)
2 bobkové listy
½ kostky masoxu
olivový olej
kousek másla
trochu vody
balzamikový ocet
sůl, pokud nestačí kostka.
Postup:
Do pánve dám rozpustit trochu oleje a kousek másla, společně s půlkou masoxu. Pak přidám cibulky a trochu je podusím; Pak přileji vodu, aby se cibulky nesmažily, ale dusily. Přikryji pokličkou. Když jsou poloměkké, přidám balzamikový ocet. Množství je vidět na fotce, protože já nic nevážila a neměřila.
Kdo nemá balzamikový ocet, může použít místo vody bílé víno a pak přidat buď med, nebo cukr a nechat vypařit a zkaramelizovat. Tentokrát jsem použila balzamikový krém, kterého jsem musela dát o něco méně, protože je dost hustý.
Já dávám kostku, protože cibulky dostanou lepší chuť, ale stačí i pouhá sůl.
Doufám, že vám stačí fotky na to, abyste měly představu o tom, jak to má vypadat.
Omlouvám se, ale líp to popsat neumím, protože to bylo všechno od oka. Musíte experimentovat trochu a ochutnávat. Hlavně ke konci hlídejte, aby se to nepřipálilo, bylo by to hořké. Brrrrr!
Manžel se dnes olizoval.
Kdo není spokojen s receptem, ať se ozve a já mu opíši recept z nějaké knížky, ale nebude vyzkoušený.
Já použila cibulky "borretane", ale je úplně jedno, jaké použijete.
Comment