Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Karamelizované cibulky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Karamelizované cibulky

    Karamelizované cibulky

    Ingredience:
    cibulky (množství tolik, aby se vešly v jedné vrstvě na větší pánev)
    2 bobkové listy
    ½ kostky masoxu
    olivový olej
    kousek másla
    trochu vody
    balzamikový ocet
    sůl, pokud nestačí kostka.

    Postup:
    Do pánve dám rozpustit trochu oleje a kousek másla, společně s půlkou masoxu. Pak přidám cibulky a trochu je podusím; Pak přileji vodu, aby se cibulky nesmažily, ale dusily. Přikryji pokličkou. Když jsou poloměkké, přidám balzamikový ocet. Množství je vidět na fotce, protože já nic nevážila a neměřila.
    Kdo nemá balzamikový ocet, může použít místo vody bílé víno a pak přidat buď med, nebo cukr a nechat vypařit a zkaramelizovat. Tentokrát jsem použila balzamikový krém, kterého jsem musela dát o něco méně, protože je dost hustý.
    Já dávám kostku, protože cibulky dostanou lepší chuť, ale stačí i pouhá sůl.
    Doufám, že vám stačí fotky na to, abyste měly představu o tom, jak to má vypadat.
    Omlouvám se, ale líp to popsat neumím, protože to bylo všechno od oka. Musíte experimentovat trochu a ochutnávat. Hlavně ke konci hlídejte, aby se to nepřipálilo, bylo by to hořké. Brrrrr!
    Manžel se dnes olizoval.
    Kdo není spokojen s receptem, ať se ozve a já mu opíši recept z nějaké knížky, ale nebude vyzkoušený.
    Já použila cibulky "borretane", ale je úplně jedno, jaké použijete.
    Attached Files
    Last edited by Sonia; 23.01.2011, 20:27.
    Soňa

  • #2
    Soni to si nikdo nedovolí, aby byl nespokojený s receptem
    Ty vyzkoušené jsou nejlepší
    Alena J

    Comment


    • #3
      Soni mooooc díky. Muž už měl starosti, kde seženu ty cibulky
      Renata

      Comment


      • #4
        Soni, taky moc děkuju, cibulky mám ráda, zkusím a pak napíšu. Měj se fajn.
        Jana H.

        Comment


        • #5
          Taky máme moc rádi cibulky,zařadím do repertoáru.
          MARUŠKA

          Comment

          Pracuji...
          X