Tedy předem se omlouvám, pokud už sem tento recept někdo dával, ale nenašla jsem ho. Takže:
menší hlávka bílého zelí
kmín
sůl
špek
cibule
pepř
ocet
cukr
sůl
Zelí nakrájíme nadrobno, dáme do hrnce, osolíme, okmínujeme a dáme vařit. Když je zelí měkké na skus, tak odstavíme (musí zůstat trochu vody, ať máme šťávu, ale pokud se nám zdá, že je vody moc, tak trochu odlejeme). Mezitím si v kastrolu orestujeme špek, nadrobno nakrájený a vlijeme do teplého zelí. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k zelí. Nakonec podle vlastní chuti dochutíme pepřem, solí, octem a cukrem. Necháme dobře vychladit, nejlépe do druhého dne. Teprve u studeného zelí poznáme, zda je dobře dochucené.
menší hlávka bílého zelí
kmín
sůl
špek
cibule
pepř
ocet
cukr
sůl
Zelí nakrájíme nadrobno, dáme do hrnce, osolíme, okmínujeme a dáme vařit. Když je zelí měkké na skus, tak odstavíme (musí zůstat trochu vody, ať máme šťávu, ale pokud se nám zdá, že je vody moc, tak trochu odlejeme). Mezitím si v kastrolu orestujeme špek, nadrobno nakrájený a vlijeme do teplého zelí. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k zelí. Nakonec podle vlastní chuti dochutíme pepřem, solí, octem a cukrem. Necháme dobře vychladit, nejlépe do druhého dne. Teprve u studeného zelí poznáme, zda je dobře dochucené.
Comment