Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Špenátové holandské koule

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Špenátové holandské koule

    Špenátové holandské koule.
    1 špenátový protlak se smetanou, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 300 g cihly, 1 lžíce hladké mouky, olej
    Na trojobal: hladká mouka, 2 vejce, strouhanka
    Tatarská omáčka: 3 lžíce majolky, trochu mléka na zředění, česnek dle chuti a 1 lžíce posekané petrželky

    Postup přípravy: Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibulku a necháme smažit dozlatova. Pak přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Do té přidáme špenát, prolisovaný česnek a krátce povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout. Do vychladlého špenátu přidáme nahrubo strouhanou cihlu a promícháme. Pak uděláme koule a obalujeme v trojobalu. Lepší je, když se mohou obalit 2x. Smažíme ve fritovacím hrnci nebo ve vyšší vrstvě oleje pěkně do zalova.
    Podáváme s brambory a tatarkou.
    Ta špenátová směs by měla být hustá, aby koule držely pohromadě. Když tak přidat ještě trochu mouky nebo což je lepší, cihlu.
    Attached Files
    Jana H.

  • #2
    Re: Špenátové holandské koule

    ahoj podiveejse http://www.rychlovky.cz

    Comment


    • #3
      Re: Špenátové holandské koule

      Eviku, nevím o co jde, nejde mi to otevřít, ale podívej se na http://www.recepty.cz,vloženo 29.5.06 autor Jana H. Nevím, ale pokud ti jde o toto.
      Jana H.

      Comment


      • #4
        Re: Špenátové holandské koule

        Eviku, napiš přesnou adresu. Dík. Jana H. Jinak ten recept je ode mne a fotka je taky moje, na http://www.recepty .cz Mohu tě ubezpečit, že všechny recepty, které sem dávám, jsem vařila a fotila já.Můžeš se podívat na http://www.ceskahospodynka.cz http://www.recepty.cz a některé dokonce i vymyslela, jako zrovna tyto koule. A jen tak, některé se objevily i na jiných webech i s tou původní fotkou od mne. No, a to já jen tak.
        Jana H.

        Comment


        • #5
          Click image for larger version

Name:	špenátové koule na talíři.jpg
Views:	1
Size:	144.0 KB
ID:	144141

          VYNIKAJÍCÍ.
          Dělala jsem poprvé, je tam i gouda. Můj osobní poznatek - těsto nechat na chvíli
          v ledničce a já tvarovala "hroudy" až v mouce, v ruce mi to nějak nešlo.
          Chlap: "Co to je?" Po sdělení složení a prvním soustu - "Hm, zajímavé a dobré." Kluk měl rizoto a jednu "hroudu" i s česnekovou tatarkou na talířku.
          Výraz po rozkrojení (vykouknutí zelené barvy) mě pobavil , při smažení říkal,
          že cítí karbanátky. Nenutila jsem, ale "Mami, to je dobrý."
          Prostě správní pokusní králíci.
          Jani H., zase díky.
          anina s.

          Comment

          Pracuji...
          X