Špenátové holandské koule.
1 špenátový protlak se smetanou, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 300 g cihly, 1 lžíce hladké mouky, olej
Na trojobal: hladká mouka, 2 vejce, strouhanka
Tatarská omáčka: 3 lžíce majolky, trochu mléka na zředění, česnek dle chuti a 1 lžíce posekané petrželky
Postup přípravy: Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibulku a necháme smažit dozlatova. Pak přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Do té přidáme špenát, prolisovaný česnek a krátce povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout. Do vychladlého špenátu přidáme nahrubo strouhanou cihlu a promícháme. Pak uděláme koule a obalujeme v trojobalu. Lepší je, když se mohou obalit 2x. Smažíme ve fritovacím hrnci nebo ve vyšší vrstvě oleje pěkně do zalova.
Podáváme s brambory a tatarkou.
Ta špenátová směs by měla být hustá, aby koule držely pohromadě. Když tak přidat ještě trochu mouky nebo což je lepší, cihlu.
1 špenátový protlak se smetanou, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 300 g cihly, 1 lžíce hladké mouky, olej
Na trojobal: hladká mouka, 2 vejce, strouhanka
Tatarská omáčka: 3 lžíce majolky, trochu mléka na zředění, česnek dle chuti a 1 lžíce posekané petrželky
Postup přípravy: Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibulku a necháme smažit dozlatova. Pak přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Do té přidáme špenát, prolisovaný česnek a krátce povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout. Do vychladlého špenátu přidáme nahrubo strouhanou cihlu a promícháme. Pak uděláme koule a obalujeme v trojobalu. Lepší je, když se mohou obalit 2x. Smažíme ve fritovacím hrnci nebo ve vyšší vrstvě oleje pěkně do zalova.
Podáváme s brambory a tatarkou.
Ta špenátová směs by měla být hustá, aby koule držely pohromadě. Když tak přidat ještě trochu mouky nebo což je lepší, cihlu.
Comment