Květákový nákyp v srnčím hřbetu.
Je to jednoduchý:
Povařená půlka květáku,rozkrájet na drobno,
1 domácí bageta na kostičky-zalít trošinkou mléka ,
pak bezlepkovou vysočinu asi 10 koleček-na nudličky,
vejce 5x celá-pro jednou jsem tedy nešetřila,ale v tom 1 kousku tolik nemá, ,
eidam30% 100 g -nastrouhat nahrubo,
asi 50 g uzeného eidamu.
Koření jen co můžem-sůl malinko,thymián,majoránku,muškát.květ.
Všechno zlehka promíchat,aby se houska úplně nerozpadla.
Dala jsem ten mokrej pečící papír do srnčího hřbetu,nandala vše a překlopila přečnívající papír přes vršek. Trochu jsem vystříhla rohy papíru !!
Peklo se to 30 min.,pak jsem to vyklopila na plech a ještě 10 min opekla celé zespodu a nemělo to fakt chybu.
Samozřejmě si tam dejte, co máte rádi,my jsme trochu dietně omezeni.
K tomu bramb.kaše a okurkový salát ....a všichni jsme mlaskali
Tímto Věrce 2x moc děkuji za tip.
Je to jednoduchý:
Povařená půlka květáku,rozkrájet na drobno,
1 domácí bageta na kostičky-zalít trošinkou mléka ,
pak bezlepkovou vysočinu asi 10 koleček-na nudličky,
vejce 5x celá-pro jednou jsem tedy nešetřila,ale v tom 1 kousku tolik nemá, ,
eidam30% 100 g -nastrouhat nahrubo,
asi 50 g uzeného eidamu.
Koření jen co můžem-sůl malinko,thymián,majoránku,muškát.květ.
Všechno zlehka promíchat,aby se houska úplně nerozpadla.
Dala jsem ten mokrej pečící papír do srnčího hřbetu,nandala vše a překlopila přečnívající papír přes vršek. Trochu jsem vystříhla rohy papíru !!
Peklo se to 30 min.,pak jsem to vyklopila na plech a ještě 10 min opekla celé zespodu a nemělo to fakt chybu.
Samozřejmě si tam dejte, co máte rádi,my jsme trochu dietně omezeni.
K tomu bramb.kaše a okurkový salát ....a všichni jsme mlaskali
Tímto Věrce 2x moc děkuji za tip.
Comment