Kapr po Blatensku:
4 porce kapra / nejlépe podkovy/, 6 větších cibulí, 50 g krájené anglické slaniny,olej,kmín,2 stroužky česneku,pepř,sladká i pálivá paprika,sůl,citron, hladká mouka a křen.
Porce kapra osolíme,pokapeme citronovou šťávou a potřeme utřeným česnekem.Obalíme ve směsi z hladké mouky a obou paprik.Na dno pekáče dáme na půlkroužky nakrájenou cibuli a poklademe angl.slaninou.To pokmínujeme,opepříme a trochu zalijeme olejem.Obaleného kapra rozložíme navrch a dáme do trouby bez poklice péct.Ke konci pečení můžeme polít deckou bílého vína. Povrch posypeme strouhaným křenem a dopečeme.Kapra servírujeme s brambory,přelitého vzniklou směsí.
A ještě jeden od Zd.Trošky
Valihrachův kapr:
Podkovy z kapra osolíme,posypeme kořením na ryby a dáme do pekáčku s kouskem másla.Navrch dáme rozetřený česnek a posypeme kmínem.Dáme do trouby do červena zapéct-z obou stran.Nastrouháme křen a smícháme jej se šlehačkou ,tím kapra přelijeme a dáme znovu do trouby zčervenat.Servírujeme s bramborem
Obojí mám mnohokrát vyzkoušené a je to bašta Daniela H.
4 porce kapra / nejlépe podkovy/, 6 větších cibulí, 50 g krájené anglické slaniny,olej,kmín,2 stroužky česneku,pepř,sladká i pálivá paprika,sůl,citron, hladká mouka a křen.
Porce kapra osolíme,pokapeme citronovou šťávou a potřeme utřeným česnekem.Obalíme ve směsi z hladké mouky a obou paprik.Na dno pekáče dáme na půlkroužky nakrájenou cibuli a poklademe angl.slaninou.To pokmínujeme,opepříme a trochu zalijeme olejem.Obaleného kapra rozložíme navrch a dáme do trouby bez poklice péct.Ke konci pečení můžeme polít deckou bílého vína. Povrch posypeme strouhaným křenem a dopečeme.Kapra servírujeme s brambory,přelitého vzniklou směsí.
A ještě jeden od Zd.Trošky
Valihrachův kapr:
Podkovy z kapra osolíme,posypeme kořením na ryby a dáme do pekáčku s kouskem másla.Navrch dáme rozetřený česnek a posypeme kmínem.Dáme do trouby do červena zapéct-z obou stran.Nastrouháme křen a smícháme jej se šlehačkou ,tím kapra přelijeme a dáme znovu do trouby zčervenat.Servírujeme s bramborem
Obojí mám mnohokrát vyzkoušené a je to bašta Daniela H.
Comment