Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Losos Teriyaki

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Losos Teriyaki

    Na 2 porce
    240g filetů z lososa
    Na marinádu:
    1/2 lžičky cukru krupice
    1 lžička suché sherry (nebo rýžový ocet)
    1 lžíce lehké sójové omáčky
    1 lžička slunečnicového oleje
    1/2 lžičky dijonské hořčice
    1 lžička limetkové šťávy
    Na potření:
    l lžíce tekutého medu

    Nejdříve si namočíme bambusové (nebo dřevěné) špejle na špízy do vody.
    Z filetů nakrájíme 6 plátků asi 6 mm silných.
    Smíchejte všechny ingredience na marinádu a promíchejte v ní proužky lososa.
    Marinujeme cca 15 minut.
    Navlékneme klikatě na namočené špejle a na rozpáleném grilu grilujeme 1-2 minuty z každé strany.
    Vyjmeme mimo gril, štětečkem potřeme rozehřátým medem a na chviličku necháme "ohřát".

    Jako přílohu většinou grilujeme zeleninu (kapie, fenykl, lilek, cukety atd.)
    Ti štíhlí si mohou dopřát i pečivo
    Click image for larger version

Name:	IMG_3949.jpg
Views:	1
Size:	93.1 KB
ID:	147646
    Alena J

  • #2
    Oba recepty perfektní, oba vyzkouším
    Iris

    Comment


    • #3
      Nadhera!!! Asi vyzkousim!!!
      Marie z Moravy

      Comment

      Pracuji...
      X