Na 2 porce
240g filetů z lososa
Na marinádu:
1/2 lžičky cukru krupice
1 lžička suché sherry (nebo rýžový ocet)
1 lžíce lehké sójové omáčky
1 lžička slunečnicového oleje
1/2 lžičky dijonské hořčice
1 lžička limetkové šťávy
Na potření:
l lžíce tekutého medu
Nejdříve si namočíme bambusové (nebo dřevěné) špejle na špízy do vody.
Z filetů nakrájíme 6 plátků asi 6 mm silných.
Smíchejte všechny ingredience na marinádu a promíchejte v ní proužky lososa.
Marinujeme cca 15 minut.
Navlékneme klikatě na namočené špejle a na rozpáleném grilu grilujeme 1-2 minuty z každé strany.
Vyjmeme mimo gril, štětečkem potřeme rozehřátým medem a na chviličku necháme "ohřát".
Jako přílohu většinou grilujeme zeleninu (kapie, fenykl, lilek, cukety atd.)
Ti štíhlí si mohou dopřát i pečivo
240g filetů z lososa
Na marinádu:
1/2 lžičky cukru krupice
1 lžička suché sherry (nebo rýžový ocet)
1 lžíce lehké sójové omáčky
1 lžička slunečnicového oleje
1/2 lžičky dijonské hořčice
1 lžička limetkové šťávy
Na potření:
l lžíce tekutého medu
Nejdříve si namočíme bambusové (nebo dřevěné) špejle na špízy do vody.
Z filetů nakrájíme 6 plátků asi 6 mm silných.
Smíchejte všechny ingredience na marinádu a promíchejte v ní proužky lososa.
Marinujeme cca 15 minut.
Navlékneme klikatě na namočené špejle a na rozpáleném grilu grilujeme 1-2 minuty z každé strany.
Vyjmeme mimo gril, štětečkem potřeme rozehřátým medem a na chviličku necháme "ohřát".
Jako přílohu většinou grilujeme zeleninu (kapie, fenykl, lilek, cukety atd.)
Ti štíhlí si mohou dopřát i pečivo
Comment