Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Ryba s omáčkou Beurre Blanc

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Ryba s omáčkou Beurre Blanc

    Z ryby (štika,losos, mořský vlk, treska černá apod.) uděláme filety, prsty zkontrolujeme jestli nezůstala nějaká kostička, kterou případně vytáhneme pinzetou.
    Filety nařežeme na jednotlivé porce, kůži několikrát nařízneme do hloubky max.1/3.
    Osolíme a okořeníme bílým pepřem i v zářezech! , do kterých u štiky, která má suché maso, můžeme vložit proužky slaniny.
    Rybu opečeme stranou s kůží dolů na másle a můžeme během smažení přelévat rozpáleným máslem stranu bez kůže,
    nebo potom na chvilku rybu otočit a osmahnout i druhou stranu.

    Omáčka: Click image for larger version

Name:	IMG_3080.jpg
Views:	1
Size:	144.9 KB
ID:	147596
    1 sklenku suchého bílého vína
    1/2 sklenky bílého vinného octa
    1 lžíce nadrobno nasekané šalotky (1/2 lžíce červené cibule)
    125 g másla(studené) nakrájené na kostky
    sůl podle chuti
    Víno, ocet a šalotku přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalým varem zredukujeme na cca 0,5 dcl.
    Odstavíme a po 1 - 2kostkách přidáváme studené máslo, metlou rychle rozšleháme a když je rozpuštěné, přidáme další.
    Teplota 40-50°,nenechat vařit !!!, udělaly by se bublinky. My chceme omáčku hladkou.
    Nakonec osolíme a okořeníme dle chuti (lze opepřit, přidat bylinky - kopr, petrželka nasekaná najemno).


    Podáváme s různě upraveným bramborem, čerstvou bagetkou atd. Click image for larger version

Name:	IMG_3085.jpg
Views:	1
Size:	43.6 KB
ID:	147597
    Last edited by Alena Jankova; 18.01.2012, 22:46.
    Alena J

  • #2
    ALENKO to nemá chybu - prostě umíííš.
    MARUŠKA

    Comment

    Pracuji...
    X