Z ryby (štika,losos, mořský vlk, treska černá apod.) uděláme filety, prsty zkontrolujeme jestli nezůstala nějaká kostička, kterou případně vytáhneme pinzetou.
Filety nařežeme na jednotlivé porce, kůži několikrát nařízneme do hloubky max.1/3.
Osolíme a okořeníme bílým pepřem i v zářezech! , do kterých u štiky, která má suché maso, můžeme vložit proužky slaniny.
Rybu opečeme stranou s kůží dolů na másle a můžeme během smažení přelévat rozpáleným máslem stranu bez kůže,
nebo potom na chvilku rybu otočit a osmahnout i druhou stranu.
Omáčka:
1 sklenku suchého bílého vína
1/2 sklenky bílého vinného octa
1 lžíce nadrobno nasekané šalotky (1/2 lžíce červené cibule)
125 g másla(studené) nakrájené na kostky
sůl podle chuti
Víno, ocet a šalotku přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalým varem zredukujeme na cca 0,5 dcl.
Odstavíme a po 1 - 2kostkách přidáváme studené máslo, metlou rychle rozšleháme a když je rozpuštěné, přidáme další.
Teplota 40-50°,nenechat vařit !!!, udělaly by se bublinky. My chceme omáčku hladkou.
Nakonec osolíme a okořeníme dle chuti (lze opepřit, přidat bylinky - kopr, petrželka nasekaná najemno).
Podáváme s různě upraveným bramborem, čerstvou bagetkou atd.
Filety nařežeme na jednotlivé porce, kůži několikrát nařízneme do hloubky max.1/3.
Osolíme a okořeníme bílým pepřem i v zářezech! , do kterých u štiky, která má suché maso, můžeme vložit proužky slaniny.
Rybu opečeme stranou s kůží dolů na másle a můžeme během smažení přelévat rozpáleným máslem stranu bez kůže,
nebo potom na chvilku rybu otočit a osmahnout i druhou stranu.
Omáčka:
1 sklenku suchého bílého vína
1/2 sklenky bílého vinného octa
1 lžíce nadrobno nasekané šalotky (1/2 lžíce červené cibule)
125 g másla(studené) nakrájené na kostky
sůl podle chuti
Víno, ocet a šalotku přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalým varem zredukujeme na cca 0,5 dcl.
Odstavíme a po 1 - 2kostkách přidáváme studené máslo, metlou rychle rozšleháme a když je rozpuštěné, přidáme další.
Teplota 40-50°,nenechat vařit !!!, udělaly by se bublinky. My chceme omáčku hladkou.
Nakonec osolíme a okořeníme dle chuti (lze opepřit, přidat bylinky - kopr, petrželka nasekaná najemno).
Podáváme s různě upraveným bramborem, čerstvou bagetkou atd.
Comment