500 g čerstvých hub (růžovky,lišky,hřib dutonohý), 100 g sádla, 70 g hl.mouky, 2 stř.cibule, 4 stroužky česneku, 1 malá mrkev, 1 kostka masoxu, sladká ml. paprika (přidám špetku pálivé i uzené), majoránka, sůl, lžička vegety.
Očištěné houby nakrájíme na proužky a podusíme v 0,5 l vody 15 min.
Ze sádla, mouky a drobně nakrájené cibule připravíme světlou jíšku. Odstavíme, přidáme sladkou ml. papriku, zamícháme a hned podlijeme studenou vodou. Přidáme masox a vaříme cca 10 min. Mícháme! Povařené houby, nahrubo nastrouhanou mrkev a česnek utřený se solí vložíme do rozvařené jíšky, vaříme ještě 10 min. Ke konci přidáme majoránku, dochutíme vegetou.
Očištěné houby nakrájíme na proužky a podusíme v 0,5 l vody 15 min.
Ze sádla, mouky a drobně nakrájené cibule připravíme světlou jíšku. Odstavíme, přidáme sladkou ml. papriku, zamícháme a hned podlijeme studenou vodou. Přidáme masox a vaříme cca 10 min. Mícháme! Povařené houby, nahrubo nastrouhanou mrkev a česnek utřený se solí vložíme do rozvařené jíšky, vaříme ještě 10 min. Ke konci přidáme majoránku, dochutíme vegetou.
Comment