Upozorňuju, že je pouze pro ty, kdo nemají strach ze syrových vajec.
3 celá vejce
menší čajová lžička cukru
čajová lžička soli
1 pol. lžíce octu
1 pol. lžíce hořčice
1/2 čaj. lžičky mletého pepře
Všechny tyto suroviny dáme do mixeru a začneme mixovat, po chvilce začneme přilévat tenkým pramínkem olej (já dávám slunečnicový). Záměrně nepíšu množství oleje, protože záleží na každém, jak chce mít omáčku hustou. Když už se nám zdá omáčka dost hustá, tak přidáme 1/2 malé cibule a 1 větší kyselou okurku a ještě chvíli mixujeme, dokud není cibule i okurka rozmixovaná na malinké kousky. Omáčku si samozřejmě ještě může každý dochutit podle sebe. Omáčku přelijeme do sklenice, uzavřeme a uchováváme v lednici. Omáčka vydrží až 14 dnů. Pokud bychom nepřidali okurku a cibuli, tak máme domácí majonézu.
3 celá vejce
menší čajová lžička cukru
čajová lžička soli
1 pol. lžíce octu
1 pol. lžíce hořčice
1/2 čaj. lžičky mletého pepře
Všechny tyto suroviny dáme do mixeru a začneme mixovat, po chvilce začneme přilévat tenkým pramínkem olej (já dávám slunečnicový). Záměrně nepíšu množství oleje, protože záleží na každém, jak chce mít omáčku hustou. Když už se nám zdá omáčka dost hustá, tak přidáme 1/2 malé cibule a 1 větší kyselou okurku a ještě chvíli mixujeme, dokud není cibule i okurka rozmixovaná na malinké kousky. Omáčku si samozřejmě ještě může každý dochutit podle sebe. Omáčku přelijeme do sklenice, uzavřeme a uchováváme v lednici. Omáčka vydrží až 14 dnů. Pokud bychom nepřidali okurku a cibuli, tak máme domácí majonézu.
Comment