Ahojte
nejsem profík, ale recept jež zde uvedu jsem nikde nestáhl a nehledal nikde inspiraci. Pokud ale již existuje tak se omlouvám
..
Recept pro 2 osoby:
400g kuřečí prsa
1x smetana ke šlehání ( bězně používám 250ml)
300-500g těstovin, nebo knedlík
1x Cibule ( používám střední velikost)
Sůl
Olej
pepř
sladká paprika červená
Hladká mouka na případné dohuštění
Postup:
Naklepeme prsa osolíme opepříme, dáme na rozehřátou pánvičku ( trochu oleje na ní). Lehce usmažíme z obou stran aby se maso pěkně zatáhlo a zbarvilo do bílé a sundám z plotny.
Do rozehřátého hrnce (střední oheň) dáme trochu oleje a na to jemně nakrájenou cibulku. Lehce restujeme a přidáme 2-3 lžičky sladké papriky. Mícháme a snažíme se ať se paprika nespálí ( říká se, že by byla potom hořká
). Následně nalijeme smetanu a mícháme. Jakmile smetana začne chytat trosku barvu i teplotu osolíme ( případně opepříme) a ochutnáme. Se solením to nepřehánět, protože potom tam vložíme kuřecí prsa ať se pěkně provaří a chytnou nádech té smetanové chuti. Necháme chvíli provařit. Podle množství v hrnci taktéž přilít trošku vody a nebát se toho. Nechat vařit cca 10-15 minut. Taktéž zahustíme podle potřeby. Nachystáme k uvařeným těstovinám nebo knedlíku a podáváme.
Nejsem si jist jestli jsem něco nevynechal, červené papriky a soli se nebojím. Mám rád u tohoto jídla slanost a tedy solím mnohem víc něž u veškerých ostatních. Výsledek je překvapující časově uvaříte do 30 max 45 minut. Snad jsem nevynechal nic podstatného. Má přítelkyně je z tohoto jídla nadšená a má ho velmi ráda.
Předem děkuji za klady, zápory pomoc či návody k úpravě tohoto jídla. Kdybych něco vzpomněl, že jsem vynechal, dopíši :P


Recept pro 2 osoby:
400g kuřečí prsa
1x smetana ke šlehání ( bězně používám 250ml)
300-500g těstovin, nebo knedlík
1x Cibule ( používám střední velikost)
Sůl
Olej
pepř
sladká paprika červená
Hladká mouka na případné dohuštění
Postup:
Naklepeme prsa osolíme opepříme, dáme na rozehřátou pánvičku ( trochu oleje na ní). Lehce usmažíme z obou stran aby se maso pěkně zatáhlo a zbarvilo do bílé a sundám z plotny.
Do rozehřátého hrnce (střední oheň) dáme trochu oleje a na to jemně nakrájenou cibulku. Lehce restujeme a přidáme 2-3 lžičky sladké papriky. Mícháme a snažíme se ať se paprika nespálí ( říká se, že by byla potom hořká

Nejsem si jist jestli jsem něco nevynechal, červené papriky a soli se nebojím. Mám rád u tohoto jídla slanost a tedy solím mnohem víc něž u veškerých ostatních. Výsledek je překvapující časově uvaříte do 30 max 45 minut. Snad jsem nevynechal nic podstatného. Má přítelkyně je z tohoto jídla nadšená a má ho velmi ráda.
Předem děkuji za klady, zápory pomoc či návody k úpravě tohoto jídla. Kdybych něco vzpomněl, že jsem vynechal, dopíši :P
Comment