Smotana na kurati
Skvelý recept na vynikajúce hlavné jedlo, ktorého kompletná príprava zaberie presne 30 minút. Mäsko je nezvyčajne šťavnaté a mäkké.
Začnite kuracími stehienkami vykostenými.
Trochu vyklepať, cieľom je, aby z mäsa boli skôr placky, hrúbka placiek je niečo cez centimeter.
Na plech nalejte trocha olivového oleja. Prvým kúskom mäsa porozotierajte olej rovnomerne po plechu a poukladajte kúsky mäsa tesne vedľa seba.
Posoľte
Medzičas: Teraz by mohlo byť asi 7 minút od začiatku varenia.
Ak zoženiete rastlinnú smotanu, kúpte rastlinnú. Potom použite sladkú 33%-nú smotanu na šľahanie.
Smotanu veľmi nešetrne rozlejte po mäskách.
Mäská ponadvihujte, aby sa smotana dostala k mäskám z obidvoch strán. Dôležité je, aby mäská boli čo najtesnejšie pri sebe, inak smotana stečie na pekáč a vyškvarí sa. (Nič zlé sa nestane, ale so smotanou je to lepšie
Do vyhriatej rúry na 250 oC
Medzičas: teraz je zhruba 10 minút od začiatku práce. Ak meškáte, povoľujem hlasno a nespisovne nadávať.
Dajte na pec variť vodu na ryžu. Pre 4 porcie použite pol litra vody (presne). Kým voda zovrie, odvážte 250 gramov celozrnnej ryže.
Kým to budete mať odvážené, voda už začína vrieť.
Nasypte ryžu do vriacej vody......pomiešajte a zakryte. Budete to na miernom ohni (či elektrike) otepľovať asi 10 minút. Ku koncu tam občas nakuknite, aby vám náhodou neprihorelo. Nemalo by, ale radšej do hrnca nakuknite.
Keď už voda takmer celkom zmizla, môžete ryžu vypnúť, je takmer hotová. Nechajte ju však zakrytú. Zvyšky vody sa vsiaknu do ryže.
Medzičas: Teraz je asi 25 minút od začiatku.
Neviem, či sa na to ešte pamätáte, ale pečieme kura. Mrknite do trúby, aká je v nej nálada.
Zatiaľ čo začiatkom aféry pečenia kuriatka bola smotana riedka a mokrá...
...koncom tepelnej tortúry smotana nielen, že hustne, ale aj mení farbu na sýto chrumkavú.
Vo zvyšných voľných minútach môžete pripraviť taniere. Na každý naložte primeranú dávku ryže. Teraz otvorte pec, pretože:
Medzičas: 30 minút od začiatku znamená, že ste hotoví.
Mäská povyberajte z plechu na tanier.
Ostatný pohľad na to, ako dobre vyzerajú.
Už niekoľko sekúnd po tridsiatej minúte odkedy ste začali variť je na stole jedlo excelentnej chuti. Mäsko je neuveriteľne mäkké, krehké. Chuť je vynikajúca, no neodpustím si ešte raz zdôrazniť, že okrem soli a smotany na mäso nešlo žiadne korenie, nič. Naozaj, bez žartovania.
Překopírováno z emailu .
Skvelý recept na vynikajúce hlavné jedlo, ktorého kompletná príprava zaberie presne 30 minút. Mäsko je nezvyčajne šťavnaté a mäkké.
Začnite kuracími stehienkami vykostenými.
Trochu vyklepať, cieľom je, aby z mäsa boli skôr placky, hrúbka placiek je niečo cez centimeter.
Na plech nalejte trocha olivového oleja. Prvým kúskom mäsa porozotierajte olej rovnomerne po plechu a poukladajte kúsky mäsa tesne vedľa seba.
Posoľte
Medzičas: Teraz by mohlo byť asi 7 minút od začiatku varenia.
Ak zoženiete rastlinnú smotanu, kúpte rastlinnú. Potom použite sladkú 33%-nú smotanu na šľahanie.
Smotanu veľmi nešetrne rozlejte po mäskách.
Mäská ponadvihujte, aby sa smotana dostala k mäskám z obidvoch strán. Dôležité je, aby mäská boli čo najtesnejšie pri sebe, inak smotana stečie na pekáč a vyškvarí sa. (Nič zlé sa nestane, ale so smotanou je to lepšie
Do vyhriatej rúry na 250 oC
Medzičas: teraz je zhruba 10 minút od začiatku práce. Ak meškáte, povoľujem hlasno a nespisovne nadávať.
Dajte na pec variť vodu na ryžu. Pre 4 porcie použite pol litra vody (presne). Kým voda zovrie, odvážte 250 gramov celozrnnej ryže.
Kým to budete mať odvážené, voda už začína vrieť.
Nasypte ryžu do vriacej vody......pomiešajte a zakryte. Budete to na miernom ohni (či elektrike) otepľovať asi 10 minút. Ku koncu tam občas nakuknite, aby vám náhodou neprihorelo. Nemalo by, ale radšej do hrnca nakuknite.
Keď už voda takmer celkom zmizla, môžete ryžu vypnúť, je takmer hotová. Nechajte ju však zakrytú. Zvyšky vody sa vsiaknu do ryže.
Medzičas: Teraz je asi 25 minút od začiatku.
Neviem, či sa na to ešte pamätáte, ale pečieme kura. Mrknite do trúby, aká je v nej nálada.
Zatiaľ čo začiatkom aféry pečenia kuriatka bola smotana riedka a mokrá...
...koncom tepelnej tortúry smotana nielen, že hustne, ale aj mení farbu na sýto chrumkavú.
Vo zvyšných voľných minútach môžete pripraviť taniere. Na každý naložte primeranú dávku ryže. Teraz otvorte pec, pretože:
Medzičas: 30 minút od začiatku znamená, že ste hotoví.
Mäská povyberajte z plechu na tanier.
Ostatný pohľad na to, ako dobre vyzerajú.
Už niekoľko sekúnd po tridsiatej minúte odkedy ste začali variť je na stole jedlo excelentnej chuti. Mäsko je neuveriteľne mäkké, krehké. Chuť je vynikajúca, no neodpustím si ešte raz zdôrazniť, že okrem soli a smotany na mäso nešlo žiadne korenie, nič. Naozaj, bez žartovania.
Překopírováno z emailu .
Comment