Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Med z pampelišek

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Med z pampelišek

    600 ks květů pampelišek, 3 l. vody,3 citrony,3 kg krystal. cukru.

    POSTUP:
    Pampelišky umyjeme a a dáme do kastrolu s vodou vařit.Až se začne voda vařit,povaříme 20min vypneme ,přidáme vymačkaný citron bez pecek a dáme do druhého dne do chladna odstát.
    Druhý den pampelišky scedíme a do vody přidáme 3 kg cukru a vaříme do zhoustnutí.Já jsem med vařila v Zeptru asi 3 hod.Neměla jsem při vaření na povrchu žádnou pěnu,tak jsem ji nemusela sbírat,možná je to tím vařením v Zeptru,med jsem vařila na mírném ohni.
    Je to v podstatě ten stejný recept,co dělá Věrka123,jen já jsem ho dělala z jedné a půl dávky.
    Attached Files
    Last edited by AnnaA; 09.05.2010, 17:04.
    ANIČKA A


  • #2
    Docela rada bych si ten medik udělala, ale když si představim to zbirani a hlavně ohybani, tak mam trochu strach. Kdyby to šlo na vahu, a nemuselo se počitat tak do trhani pampelišek zapojim malou vnučku. Ale v tydnu zkusim si udělat aspoň polovični davku.

    Comment


    • #3
      To se Ti zdá,teď je tolik pampelišek,že na 1 místě to lehce natrháš za chvilku,to jen vypadá ,že 600pampelišek je hodně.
      ANIČKA A

      Comment


      • #4
        Opravdu je to rychlovka nasbírat pampelišky. Já jsem poslala manžela se synem nasbírat 400 pampelišek. Protočily se jim panenky, když slyšeli tu cifru a nakonec mi jich přinesli přes 800. Sice mi z toho vznikl spíš sirup, ale i tak do čaje výborný. Už jsem ho hodně rozdala, a včera jsem vařila další várku.
        Teď se pampelišky louhují, ale mám tam míň vody, teď z toho bude opravdu MED!

        Comment

        Pracuji...
        X