Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Pečené kuře po lesácku

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Pečené kuře po lesácku

    1250 g kuřete (čtvrtky), 2 pol.lžíce rostl. oleje, 50 g slaniny, 300 g steril zeleniny (Moravanka,Kunovjanka..),
    Lesácká marináda:
    3 lžíce rybízové zavařeniny, 2 lžičky ostřejší hořčice, 1 lžička kremžské hořčice, 1 lžička
    Worcester.omáčky, 1 lžíčka mleté sl. papriky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky kari, 1/4 lžičky pepře.
    Dobře promícháme.
    Porce kuřete potřeme ze všech stran marinádou a necháme odležet 1 - 24 hod. v chladnu.
    Potom vložíme do olejem vymazaného pekáčku, posypeme jemně nakrájenou slaninou, sterilovanou
    zeleninou bez nálevu, podlijeme 1 dcl vody a pečeme pod poklicí při 180 - 200 st.C.
    Během pečení poléváme výpekem, podle potřeby podléváme vodou. Dopékáme bez poklice.
    V naší rodině velice oblíbené, pikantní kuře.
    Last edited by Alena Jankova; 28.11.2011, 21:10.
    Alena J

  • #2
    Já znám tento recept z králíka,ale my taky děláme z kuřete,výborný.

    Comment

    Pracuji...
    X