Připravíme si:0,5kg krůtího masa na guláš(větší kousky jsem ještě překrájela)
2 velké cibule a jednu na ozdobu,nakrájenou na jemné kroužky
2 zelené papriky pokrájené na kostičky
150g fazolí pinto,předem uvařených(můžou být i z plechovky,tmavé)
3 rajčata nakrájená na kostičky(já jsem dala krájená v plechovce 400g)
100g rajčatového protlaku(ten jenom,když dáte čerstvá rajčata)
česnek podle chuti
olej,voda
1 lžička chilli(já dávám pár kapek chilli omáčky,protože my nemůžeme moc pálivé jídlo)
půl lžičky oregana a mletého kmínu
1 nadrobno nasekaná feferonka(tu já už nedávám)
strouhaný sýr
Na oleji osmahneme cibulku,nakrájenou nadrobno.Pak přidáme krůtí maso,papriky a zase trochu osmahneme.Dále přidáme vše ostatní kromě sýra.Zalejeme vodou,jen tak,aby se maso dusilo,a necháme pod pokličkou asi hodinu bublat na mírném plameni(nebo v troubě,ale to jsem ještě nezkoušela).Občas zamícháme.Podáváme posypané nastrouhaným sýrem a pokrájenou cibulkou s chlebem.[attachment=1:ulss206t]Obraz0060.jpg[/attachment:ulss206t][attachment=0:ulss206t]Obraz0061.jpg[/attachment:ulss206t]
2 velké cibule a jednu na ozdobu,nakrájenou na jemné kroužky
2 zelené papriky pokrájené na kostičky
150g fazolí pinto,předem uvařených(můžou být i z plechovky,tmavé)
3 rajčata nakrájená na kostičky(já jsem dala krájená v plechovce 400g)
100g rajčatového protlaku(ten jenom,když dáte čerstvá rajčata)
česnek podle chuti
olej,voda
1 lžička chilli(já dávám pár kapek chilli omáčky,protože my nemůžeme moc pálivé jídlo)
půl lžičky oregana a mletého kmínu
1 nadrobno nasekaná feferonka(tu já už nedávám)
strouhaný sýr
Na oleji osmahneme cibulku,nakrájenou nadrobno.Pak přidáme krůtí maso,papriky a zase trochu osmahneme.Dále přidáme vše ostatní kromě sýra.Zalejeme vodou,jen tak,aby se maso dusilo,a necháme pod pokličkou asi hodinu bublat na mírném plameni(nebo v troubě,ale to jsem ještě nezkoušela).Občas zamícháme.Podáváme posypané nastrouhaným sýrem a pokrájenou cibulkou s chlebem.[attachment=1:ulss206t]Obraz0060.jpg[/attachment:ulss206t][attachment=0:ulss206t]Obraz0061.jpg[/attachment:ulss206t]
Comment