1/2 cervene cibule rozkrojena na ctvrtky
6 strouzku cesneku i se slupkou mirne rozmacklych
1/2 citronu take na ctvrtky
sul a pepr
tymian nebo rozmaryn, nebo oboji, nejlepe cerstve tak hrstka, kdyz susene tak mene
Bucek nakrajeny na tenke platky, nejlepe uzeny, asi tak pet sest platku
extra virgin olivovy olej
velka vanicka zampionu nebo jinych hub
Cibuli, citron a tri strouzky cesneku dame do misky, osolime opeprime, pridame tymian, polijeme asi dvema lzicemi olivoveho oleje a dobre promichame. Umyte a osusene kuratko touto smesi naplnime, dame do pekace a stehna svazeme k sobe. Kuratko osolime opeprime taky posypeme trochu tymianem a obklademe platkama bucku, takze mame kuratko hezky pokryte. Jeste polejeme olivovym olejem a peceme do zlatova na 200 stupnu. Kure polevame vypecenou stavou kazdych dvacet minut a po 45 minutach peceni, pridame cele zampiony a zbyle tri strouzky cesneku pekne promichame ze stavou a kure dopeceme. Podle velikosti kurete asi tak hodinu a pul az dve. Po upeceni kure vyndame a dame nejmene na deset minut odpocinout pod alobal, aby nam pri krajeni zustalo hezky stavnate.
6 strouzku cesneku i se slupkou mirne rozmacklych
1/2 citronu take na ctvrtky
sul a pepr
tymian nebo rozmaryn, nebo oboji, nejlepe cerstve tak hrstka, kdyz susene tak mene
Bucek nakrajeny na tenke platky, nejlepe uzeny, asi tak pet sest platku
extra virgin olivovy olej
velka vanicka zampionu nebo jinych hub
Cibuli, citron a tri strouzky cesneku dame do misky, osolime opeprime, pridame tymian, polijeme asi dvema lzicemi olivoveho oleje a dobre promichame. Umyte a osusene kuratko touto smesi naplnime, dame do pekace a stehna svazeme k sobe. Kuratko osolime opeprime taky posypeme trochu tymianem a obklademe platkama bucku, takze mame kuratko hezky pokryte. Jeste polejeme olivovym olejem a peceme do zlatova na 200 stupnu. Kure polevame vypecenou stavou kazdych dvacet minut a po 45 minutach peceni, pridame cele zampiony a zbyle tri strouzky cesneku pekne promichame ze stavou a kure dopeceme. Podle velikosti kurete asi tak hodinu a pul az dve. Po upeceni kure vyndame a dame nejmene na deset minut odpocinout pod alobal, aby nam pri krajeni zustalo hezky stavnate.
Comment