Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Kure pecene se zampiony

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Kure pecene se zampiony

    1/2 cervene cibule rozkrojena na ctvrtky
    6 strouzku cesneku i se slupkou mirne rozmacklych
    1/2 citronu take na ctvrtky
    sul a pepr
    tymian nebo rozmaryn, nebo oboji, nejlepe cerstve tak hrstka, kdyz susene tak mene
    Bucek nakrajeny na tenke platky, nejlepe uzeny, asi tak pet sest platku
    extra virgin olivovy olej
    velka vanicka zampionu nebo jinych hub

    Cibuli, citron a tri strouzky cesneku dame do misky, osolime opeprime, pridame tymian, polijeme asi dvema lzicemi olivoveho oleje a dobre promichame. Umyte a osusene kuratko touto smesi naplnime, dame do pekace a stehna svazeme k sobe. Kuratko osolime opeprime taky posypeme trochu tymianem a obklademe platkama bucku, takze mame kuratko hezky pokryte. Jeste polejeme olivovym olejem a peceme do zlatova na 200 stupnu. Kure polevame vypecenou stavou kazdych dvacet minut a po 45 minutach peceni, pridame cele zampiony a zbyle tri strouzky cesneku pekne promichame ze stavou a kure dopeceme. Podle velikosti kurete asi tak hodinu a pul az dve. Po upeceni kure vyndame a dame nejmene na deset minut odpocinout pod alobal, aby nam pri krajeni zustalo hezky stavnate.

  • #2
    Re: Kure pecene se zampiony

    Tak to vypadá opravdu dost zajímavě,ten sosík bude asi moc dobrý co? V nejbližší době vyzkouším,musím si sehnat bylinky,mám akorát sušený thymián,ale asi jsou lepší čerstvé že?
    Ahojky VŠEM
    Věrka

    Comment


    • #3
      Re: Kure pecene se zampiony

      Původně odeslal Věrka.Věrka
      Tak to vypadá opravdu dost zajímavě,ten sosík bude asi moc dobrý co? V nejbližší době vyzkouším,musím si sehnat bylinky,mám akorát sušený thymián,ale asi jsou lepší čerstvé že?
      Verko.verko, suseny nebo cerstvy to je jedno a vsechno tam taky nemusi byt, proste co dum dal, ja davam plno a ani to neodmeruju. Je fakt, ze cerstve jsou moc dobre.

      Comment

      Pracuji...
      X