Milé hospodyňky, tento recept mám už něco přes 30 let od mé kámošky,protože nás tím jednou po silvestru na Nový rok pohostila a od té doby na to celá moje rodina pěje ódy a musím jim to vařit,ale zase né tak často,jen když třeba zvu děti na oslavu narozenin nebo jiných příležitostí. Takže nebojte se,vyzkoušejte a napište jaké to bylo.
Suroviny: nepíšu množství,to už budete vědět
hovězí plátky dle počtu osob
sůl,pepř,hodně syrové cibule
sádlo nebo olej
Omáčka:
mléko, zakysaná smetana,
hl. mouka, šlehačka
citr.šťáva na dochucení
Příloha:
Jedině bramborové knedlíky
Postup: Maso na plátky naklepat,osolit,opepřit a poklást je syr.cibulí,na plátky nakrájenou a smotat,jak španělský ptáčel. Čím víc dáte cibule,tím lépe
Tyto závitky šupnete na rozehřátý tuk, zprudka opečete,přiklopit, jakmile pustí šťávu, která se vydusí tak podlévat vodou, ale né zase moc,jen aby byl takový pěkný sosík. Já teda toto pak strčím do vyhřáté trouby a dopékám,podlévám v ní, to maso má lepší chuť než když ho dusím na plotně pod pokličkou.
Jakmile je maso měkké, vyndáte ho ze šťávy a tu teď dochutíte těmi ingrediencemi,co jsem napsala, no zkrátka taková klasická smetanová omáčka jak na svíčkovou. Podle chuti dosolit a okyselit. No a příloha jenom a jenom bramborový knedlík.
Teda je to opravdu dobroučké, ta cibule té omáčce dá úplně jiný šmrnc. Jo a je to dost syté a chce to dobré pivko na slehnutí a vytrávení, tak raději udělejte větší množství.
Přeji všem dobrou chuť a snad Vám bude chutnat jako nám. Věrka
Suroviny: nepíšu množství,to už budete vědět
hovězí plátky dle počtu osob
sůl,pepř,hodně syrové cibule
sádlo nebo olej
Omáčka:
mléko, zakysaná smetana,
hl. mouka, šlehačka
citr.šťáva na dochucení
Příloha:
Jedině bramborové knedlíky
Postup: Maso na plátky naklepat,osolit,opepřit a poklást je syr.cibulí,na plátky nakrájenou a smotat,jak španělský ptáčel. Čím víc dáte cibule,tím lépe
Tyto závitky šupnete na rozehřátý tuk, zprudka opečete,přiklopit, jakmile pustí šťávu, která se vydusí tak podlévat vodou, ale né zase moc,jen aby byl takový pěkný sosík. Já teda toto pak strčím do vyhřáté trouby a dopékám,podlévám v ní, to maso má lepší chuť než když ho dusím na plotně pod pokličkou.
Jakmile je maso měkké, vyndáte ho ze šťávy a tu teď dochutíte těmi ingrediencemi,co jsem napsala, no zkrátka taková klasická smetanová omáčka jak na svíčkovou. Podle chuti dosolit a okyselit. No a příloha jenom a jenom bramborový knedlík.
Teda je to opravdu dobroučké, ta cibule té omáčce dá úplně jiný šmrnc. Jo a je to dost syté a chce to dobré pivko na slehnutí a vytrávení, tak raději udělejte větší množství.
Přeji všem dobrou chuť a snad Vám bude chutnat jako nám. Věrka
Comment